Kako odabrati savršen sportski grudnjak prema veličini grudi?

Foto: 123RF

PRONALAZAK odgovarajućeg grudnjaka nije lagan posao. Čak i kada je riječ o onom običnom, za svaki dan. No, stvari postaju još kompliciranije kada se uputite u obnavljanje kolekcije donjeg veša koji nosite samo dok vježbate. Ok, mnoge žene su otkrile koliko su sportski grudnjaci udobniji od klasičnih pa ih sada nose svakodnevno, ali to (ovog puta) ipak nije tema...

Vjerovali ili ne, mnoge dame vode borbu s kupnjom sportskog grudnjaka zbog veličine grudi. Kako bi vam pomogli pronaći savršen baš za vas, u nastavku vam donosimo nekoliko korisnih savjeta: 
 
Prije kupnje - mjerenje

Veličinu (svih) odjevnih predmeta koje planirate nositi tijekom vježbanja bitno je prilagoditi tjelesnim proporcijama. Trebali biste odabrati odjeću koja vam lagano prianja uz tijelo, ne stišće vas, niti vam sve na sve strane kipi. 

Također, prilikom odabira veličine grudnjaka nikako ne se ne bi trebali oslanjati na broj običnog grudnjaka kojeg svakodnevno nosite. 

Odabir modela

Dvije su vrste sportskih grudnjaka. Dok je top s elastičnom i podebljanom podstavom bez ušivenih košarica idealan je za male grudi, model s razdvojenim košaricama zbog efekta čvrstog podizača i držača grudi prilikom vježbanja odličan je odabir za žene s nešto većim poprsjem.

Zaboravite pamuk

Da, znamo koliko to čudno zvuči ali materijal vašeg sportskog grudnjaka nikako ne bi trebao biti pamuk. Naime, on upija i zadržava znoj što prilikom vježbanja nije poželjno pa ovog puta prednost dajte visoko obrađenim sintetičkim materijalima koji upijaju znoj, ali istovremeno ubrzavaju proces njegovog isparavanja pri čemu se na koži ne zadržava vlaga.

Funkcionalnost

Sjetite se da ne idete na nikakav modni događaj i ne morate izgledati spektakularno. Čak i ako planirate snimiti poneki selfie ne bi vas trebao više zanimati print na vašem sportskom grudnjaku od njegove udobnosti. Jasno je da većina ljudi ipak želim izgledati dobro, čak i ako je to samo dok trče u obližnjem parku. No, osobito ako imate veće grudi, misao vodilja s kojom bi trebali ići u kupnju grudnjaka je isključivo - funkcionalnost i udobnost. Obratite pozornost na podesive naramenice, odgovarajuće potporne košarice i izdržljive kopče. Ipak će ovi grudnjaci biti izloženi većim tjelesnim naporima nego grudnjak koji nosite dok sjedite u uredu.

Kroj grudnjaka

Prilikom kupovine obratite pozornost na šavove. Grudnjak koji ćete nositi tijekom treninga ne bi trebao imati naglašene rubove. Unutarnji debeli šavovi prilikom vježbanja u kombinaciji sa znojem stvaraju iziritirat će kožu, a to sigurno ne želite.

Dajte si vremena

Ovo pravilo vrijedi i za pronalazak grudnjaka, ali i na navikavanje na nošenje ovakvih komada. Pogotovo ako ih do sada niste nosili. Sjetite si kako nove štikle redovno nosite kod kuće dok se ne naviknete na njih i razgazite ih dovoljno da postanu udobne. Slična je stvar i sa sportskim grudnjacima. Naime, funkcija sportskog modela je da grudi održava priljubljenima uz tijelo, osiguravajući im pri tome potrebnu udobnost pa bi vam se prvi put moglo činiti kao da ste previše zategnuti, ali vrlo brzo bi upravo on mogao postati vaš omiljeni odjevni komad.

Udobnost košta

Nažalost, ovo nisu vijesti koje ste željeli čuti, ali tako je. Osobito ako ste vlasnica bujnog poprsja. Ipak, kada budete kupovale sportski grudnjak imajte na umu da vam on neće onemogućavati pokrete, ali smanjit će vam naprezanje u vratu te vjerojatno na kraju kao posljedicu imati i manje bolna leđa. 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.