Jutarnjoj kavi dodajte ova dva sastojka, metabolizam će vam biti zahvalan

Foto: Unsplash

KAVA je omiljeni napitak u kojem uživaju mnogi diljem svijeta. Njome se započinje dan, a ispija se i nakon ručka. Osim što će nas razbuditi, kava može i potaknuti metabolizam, ali samo ako joj se dodaju dva začina.

Cimet

Cimet je svestran začin. Njegove aromatične note mogu popraviti okus kave, a studije su pokazale i da je koristan za povećanje osjetljivosti na inzulin i poboljšanje razine šećera u krvi i kolesterola, koji su ključni za mršavljenje i cjelokupno zdravlje.

"Cimet može poboljšati osjetljivost na inzulin, omogućujući tijelu da učinkovitije regulira razinu šećera u krvi. To zauzvrat može smanjiti vjerojatnost skladištenja masti i pospješiti glukoze za energiju. Dodatno, cimet ima termogeni učinak, što znači da može povećati vašu brzinu metabolizma povećanjem proizvodnje topline u tijelu nakon konzumiranja", pojasnila je nutricionistica Lisa Richards.

Kurkuma

Kurkuma sadrži aktivni spoj zvan kurkumin, koji je bio predmet istraživanja zbog njegove potencijalne uloge u poticanju metabolizma.

Dijetetičarka Sheri Berger pojašnjava: "Kurkuma sadrži spoj kurkumin koji je povezan s poboljšanim opsegom struka, indeksom tjelesne mase (BMI) te tjelesne težine."

Za bolju apsorpciju kurkumina, ključno je dodati i mrvicu crnog papra. Prema nekim istraživanjima, dodavanje crnog papra kurkumi može povećati apsorpciju kurkumina za više od 2000 posto, piše She Finds.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.