Foto: 123rf
Uz dodatak adekvatnih začina klasične namirnice dobit će pomalo egzotičnu notu.
Ljuta paprika ubrzat će metabolizam i zagrijati vaše nepce.
Sastojci:
300 g filea pilećih prsa
200 g poriluka
150 g crvenog luka
50 ml rižinog mlijeka
5 jušnih žlica soja sosa
2 čajne žlice mljevene ljute paprike
1 čajna žlica mljevenog češnjaka
pola čajne žlice curry mješavine začina
2 prstohvata soli
2 prstohvata papra
Priprema:
1. Luk nasjeckajte na sitne kockice i popržite u posudi čije dno prethodno prekrite s malo vode
2. Nakon 5 min dinstanja luka stavite pileća psa u posudu, dodajte curry i dinstajte 20 min uz dodavanje vode koliko je potrebno da sadržaj ne postane suh
3. Poriluk narežite na kolute promjera oko 1 cm te 3 minute popržite na suhoj tavi
4. U posudu u kojoj ste dinstali piletinu dodajte poprženi poriluk, rižino mlijeko i 50 ml vode te pojačajte vatru da sadržaj posude zakipi, nakon čega dodajte preostale sastojke i na laganoj vatri nastavite kuhanje u trajanju od 5 min
Prilog:
Za prilog poslužite nezačinjenu kuhanu rižu.
Ovo jelo ne sadržava masnoće, a riža kao kvalitetan izvor ugljikohidrata čini ovaj obrok idealnim za konzumaciju nakon treninga.
Dobar tek!
300 g filea pilećih prsa
200 g poriluka
150 g crvenog luka
50 ml rižinog mlijeka
5 jušnih žlica soja sosa
2 čajne žlice mljevene ljute paprike
1 čajna žlica mljevenog češnjaka
pola čajne žlice curry mješavine začina
2 prstohvata soli
2 prstohvata papra
Priprema:
1. Luk nasjeckajte na sitne kockice i popržite u posudi čije dno prethodno prekrite s malo vode
2. Nakon 5 min dinstanja luka stavite pileća psa u posudu, dodajte curry i dinstajte 20 min uz dodavanje vode koliko je potrebno da sadržaj ne postane suh
3. Poriluk narežite na kolute promjera oko 1 cm te 3 minute popržite na suhoj tavi
4. U posudu u kojoj ste dinstali piletinu dodajte poprženi poriluk, rižino mlijeko i 50 ml vode te pojačajte vatru da sadržaj posude zakipi, nakon čega dodajte preostale sastojke i na laganoj vatri nastavite kuhanje u trajanju od 5 min
Prilog:
Za prilog poslužite nezačinjenu kuhanu rižu.
Ovo jelo ne sadržava masnoće, a riža kao kvalitetan izvor ugljikohidrata čini ovaj obrok idealnim za konzumaciju nakon treninga.
Dobar tek!