Evo koja se hrana smatra najgorom za ljude s povišenim tlakom

Foto: Shutterstock

AKO SE ne kontrolira i pokušava sniziti, visoki krvni tlak može dovesti do brojnih neželjenih posljedica po naše zdravlje. Kako objašnjavaju dijetetičari, postoje određene namirnice koje se nikako ne preporučuju osobama s povišenim tlakom. Evo o kojim se namirnicama radi.

Smrznuta hrana

Iako je smrznuta hrana brza i jednostavna za pripremu, dijetetičari tvrde kako je potencijalno opasna za ljude s povišenim krvnim tlakom. Kako upozoravaju, ove su namirnice nezdrave, a posebno bogate natrijem zbog čega ih je najbolje izbjegavati.

Slane grickalice

Većina čipsa, krekera i kokica također je bogata natrijem zbog čega dijetetičari savjetuju da ih izbjegavaju svi s povišenim tlakom, prenosi WebMD.

Prerađeno meso

Stručnjaci naglašavaju kako je prerađeno meso i inače vrlo loše za konzumaciju, a posebno šteti upravo ljudima s povišenim krvnim tlakom. Osim natrija, također sadrži i brojne druge sastojke za koje se vjeruju da štete srcu i krvnim žilama.

Alkoholna pića

Konzumiranje alkoholnih pića može povisiti krvni tlak, i to drastično, objašnjavaju dijetetičari. Istraživanja su pokazala kako redovito pijenje alkohola može dovesti do dugoročnog povećanja tlaka, a samim time dovesti do problema sa srcem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.