POSTOJI li krivo vrijeme za jesti avokado? Odgovor je: apsolutno ne. Hrskavi tost plus kremasti avokado nešto je najbolje što ćete probati. Jedina stvar koja nas sprječava da jedemo avokado tost svaki dan je njegova kaloričnost.
Avokado je ispunjen zdravim masnoćama, ali i dalje je kalorijska bomba i lako je pretjerati jer je preukusan.
Dijetetičarka Savina Rego na Instagramu je objavila trik kako napraviti avokado tost, a da pritom ne bude prekaloričan.
"Iako je avokado pun zdravih masti, vlakana, vitamina C i folne kiseline, veličina serviranja bi trebala biti samo 30 do 50 grama. Pomiješajte avokado sa zelenim graškom ili ricotta svježim sirom. Ovaj trik pomaže da tost bude malo uravnoteženiji. Imate ugljikohidrate iz tosta, zdrave masti iz avokada i proteine iz graška ili svježeg sira. Bit ćete siti i zadovoljni, a pritom ćete pripaziti i na unos kalorija u svoje tijelo."