Foto: 123rf
VEĆINA nutricionista složit će se kako bi riba trebala biti dio barem jednog obroka tjedno.
Svima koji se bave sportom te prakticiraju zdrav način prehrane preporučuje se i češća kombinacija ove namirnice.
S obzirom kako je sutra petak, dan kada najveći broj ljudi konzumira ovu namirnicu, odlučili smo se za kombinaciju bakalara i krumpira.
Svima koji se bave sportom te prakticiraju zdrav način prehrane preporučuje se i češća kombinacija ove namirnice.
S obzirom kako je sutra petak, dan kada najveći broj ljudi konzumira ovu namirnicu, odlučili smo se za kombinaciju bakalara i krumpira.
Sastojci:
500 g filetiranog bakalara
500 g krumpira
200 g posnog sira
3 češnja češnjaka
1 čajna žlica kosanog peršina
sol
papar
Priprema:
1. Krumpir narežite na ploške te posolite po želji
2. U posudu za pečenje posložite ploške krumpira te zatim i filete bakalara. Filete posolite i popaprite po želji nakon čega ravnomjerno, po sadržaju posude, rasporedite 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
3. Posudu prekrijte aluminijskom folijom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 40 min
4. Štapnim mikserom izmiksajte posni sir, 1 češanj češnjaka, sol te 5 jušnih žlica vode
5. Nakon 30 min pečenja posudu izvadite iz pećnice, uklonite aluminijsku foliju te sadržaj posude prelijte umakom od posnog sira
6. Pojačajte pećnicu na 220 °C, vratite posudu i pecite još 10 min
Ovaj recept uključuje proteine te ugljikohidrate.
Ovaj obrok može se konzumirati i kao večera uz prijedlog da se krumpir zamijeni svježim tikvicama ili patlidžanima, a u navedenom slučaju možete dodati i maslinovo ulje kao poželjan izvor masnih kiselina.
Ovaj obrok može se konzumirati i kao večera uz prijedlog da se krumpir zamijeni svježim tikvicama ili patlidžanima, a u navedenom slučaju možete dodati i maslinovo ulje kao poželjan izvor masnih kiselina.