Bakalar u bijelom

Foto: 123rf

VEĆINA nutricionista složit će se kako bi riba trebala biti dio barem jednog obroka tjedno.

Svima koji se bave sportom te prakticiraju zdrav način prehrane preporučuje se i češća kombinacija ove namirnice.

S obzirom kako je sutra petak, dan kada najveći broj ljudi konzumira ovu namirnicu, odlučili smo se za kombinaciju bakalara i krumpira. 
 
Sastojci:

500 g filetiranog bakalara
500 g krumpira
200 g posnog sira
3 češnja češnjaka
1 čajna žlica kosanog peršina
sol
papar
 
Priprema:

1. Krumpir narežite na ploške te posolite po želji
 
2. U posudu za pečenje posložite ploške krumpira te zatim i filete bakalara. Filete posolite i popaprite po želji nakon čega ravnomjerno, po sadržaju posude, rasporedite 2 češnja sitno nasjeckanog češnjaka
 
3. Posudu prekrijte aluminijskom folijom i stavite u zagrijanu pećnicu na 180 °C te pecite 40 min
 
4. Štapnim mikserom izmiksajte posni sir, 1 češanj češnjaka, sol te 5 jušnih žlica vode
 
5. Nakon 30 min pečenja posudu izvadite iz pećnice, uklonite aluminijsku foliju te sadržaj posude prelijte umakom od posnog sira
 
6. Pojačajte pećnicu na 220 °C, vratite posudu i pecite još 10 min
 
Ovaj recept uključuje proteine te ugljikohidrate.

Ovaj obrok može se konzumirati i kao večera uz prijedlog da se krumpir zamijeni svježim tikvicama ili patlidžanima, a u navedenom slučaju možete dodati i maslinovo ulje kao poželjan izvor masnih kiselina. 
 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.