Zvijezda Jackassa je otkrila što misli o nadolazećoj adaptaciji Disneyjevog klasika

Foto: EPA/Screenshot: Youtube/Disney

DISNEYJEVE igrane adaptacije voljenih animiranih klasika često su meta raznih kontroverzi, bilo zbog lošeg CGI-ja kao u adaptaciji Kralja lavova, ili zbog odabira glumaca, kao što je bio slučaj u nedavno objavljenoj Maloj sireni. Disneyjeva nadolazeća igrana adaptacija Snjeguljice i sedam patuljaka, prvog dugometražnog igranog filma, nije uspjela izbjeći ovom trendu, donosi MovieWeb. 

Prva stvar koja je privukla pažnju fanova bila je činjenica da Snjeguljicu glumi latino glumica Rachel Zegler. Ovu odluku je komentirao i Peter Dinklage, zvijezda Igre prijestolja, koji je film nazvao lažno progresivnim. 

"Bili su jako ponosni što su ulogu Snjeguljice dali glumici latinoameričkog podrijetla, ali i dalje adaptiraju priču o Snjeguljici i sedam patuljaka. Stanite malo i razmislite što radite. Ovo mi nema nikakvog smisla. Progresivni ste na jedan način, ali i dalje radite na toj zatucanoj priči o sedam patuljaka koji zajedno žive u pećini", rekao je Dinklage.    

Disney je odlučio poslušati kritičare i umjesto sedam patuljaka, u priču su odlučili staviti sedam magičnih likova, različitih kulturoloških pozadina, što je izazvalo još veću lavinu reakcija među fanovima. Zvijezda franšize Jackass Jason Acuña, poznat kao Wee Man, ne slaže se s Dinklageom i zabrinut je oko Disneyjeve najnovije odluke jer ljudi patuljastog rasta nemaju puno prilika za uloge u holivudskim filmovima. 

"Mislim da je ovo loše. Ne slažem se s tim. Stvar je u tome da oduzimaju uloge u kojima su se mogli pojaviti mali ljudi. Snjeguljica i sedam patuljaka. To su uloge za ljude patuljastog rasta", izjavio je Acuña. 

Iako nam još uvijek nije poznata radnja igrane adaptacije, očekuje se da će film ostati vjeran originalu iz 1937. godine. Uz Zegler u filmu se pojavljuju i Gal Gadot, Andrew Burnap, Ansu Kabia i Colin Michael Carmichael. 

Film režira Marc Webb, prema scenariju koji su pisale Greta Gerwig i Erin Cressida Wilson. Film je u produkciji od 2016. godine, a trebao bi imati premijeru u ožujku 2024.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.