Redatelje otkazanog filma Batgirl rastužilo gledanje The Flasha

Foto: Profimedia

BATGIRL je otkazan prošle godine nakon što je dovršeno spajanje Warner Medije i Discoveryja u Warner Bros. Discovery. Novom vodstvu film se nije svidio i odlučili su ga otkazati.

U filmu je glavnu ulogu imala Leslie Grace kao Barbara Gordon, dok je njenog oca Jima trebao glumiti J. K. Simmons. Michael Keaton također je imao povratničku ulogu Batmana, a glasine su kružile da je glavni negativac bio Brendan Fraser.

Redateljske palice uzeli su Adil El Arbi i Bilall Fallah, dvojac zaslužan za film Zločesti dečki zauvijek. Christina Hodson, scenaristica Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn, bila je zadužena za scenarij. Kako je sve propalo, film nije ugledao svjetlo dana, no novo vodstvo Warner Bros. Discoveryja ipak je izrazilo želju za suradnjom u budućnosti.

Michaelu Keatonu se nova suradnja i ostvarila jer je utjelovio Batmana u The Flashu. A upravo je spomenuti redateljski dvojac, kao veliki DC obožavatelji, pogledao taj film u kinima i nakon završetka osjetio veliku tugu.

"Naš film je bio drugačiji od The Flasha"

"Gledali smo to i bili smo jako tužni. Volimo redatelja Andyja Muschiettija i njegovu sestru Barbaru, koja je bila producentica filma. No kada smo gledali film, imali smo osjećaj kao da smo mogli biti dio cijele te stvari. Nismo dobili priliku pokazati Batgirl svijet i dopustiti publici da nas prosudi. Publika je zaista naš glavni šef i trebala bi odlučivati je li nešto dobro ili loše. Ili bi li se nešto trebalo gledati ili ne", rekao je Adil za Insider.

"Naš film je bio drugačiji od The Flasha. On je imao značajke fantazije, naš je bio prizemljeniji, nešto kao Gotham Tima Burtona", dodao je.

"Imamo nedovršenog posla", rekao je Billal.

"Naša ljubav prema DC-ju, Batmanu, Batgirl i Gothamu je toliko velika da, kao obožavatelji, nikada ne bismo odbili drugi projekt. Da dobijemo još jednu priliku, učinili bismo to. Nismo se iskazali. Želimo se iskazati", nadovezao se Adil.

Procjenjuje se da je otkazivanjem Batgirla Warner Bros. Discovery uspio uštedjeti između 15 i 20 milijuna dolara u otpisu poreza. Budžet filma bio je 90 milijuna, dok je dug kompanije u to vrijeme iznosio tri milijarde dolara pa su mnogi ostali zbunjeni ovom odlukom. Vrlo brzo počela su se provlačiti pitanja kako će tako mala ušteđevina utjecati na ovako visoki dug, no bez konkretnog odgovora.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.