Ovog mjeseca stiže gomila super igara. Izvukli smo najjače naslove

Foto: Press

IZA NAS je najveći dio 2022. i s prilično velikom sigurnošću možemo reći da je ovo bila dobra godina za gamere.

Osim gomile naslova koji su nas oduševili i na AAA (Dying Light 2, Xenoblade Chronicles 3, The Quarry, Sniper Elite 5, Elden Ring) i na indie terenu (Tinykin, Rollerdrome, Cult of the Lamb, Stray i naravno, kompletna dominacija suludog retro kaosa zvanog Vampire Survivors), dobili smo i novu platformu koja ima budućnost (Steam Deck), dok su starije platforme nastavile poboljšavati svoju ponudu (Game Pass, PS Plus).

Iako nas do kraja godine čeka još hrpa kvalitetnih igara, ovog ćemo se puta pozabaviti najzanimljivijim naslovima koji dolaze u listopadu.

Overwatch 2

Datum izlaska: 4. listopada
Razvojni tim/Izdavač: Blizzard Entertainment
Platforme: PC, PS 4/5, Xbox One/SS/SX, Switch

 

Nakon godina rada na igri nastavak legendarnog Owerwatcha napokon je tu, a svojim dolaskom službeno je pokopao i jedinicu poslije šest godina postojanja. Isprva će se pojaviti samo PvP mod, a 2023. izlazi PvE.

Očekujte sve ono na što ste se naviknuli u jedinici, od ekipe originalnih junaka i negativaca, preko brojnih načina na koje ćete razvijati svoje likove, sve do gomile dodataka kojima će se nastavak još dulje održati na tržištu.

Lego Bricktales

Datum izlaska: 12. listopada
Razvojni tim/Izdavač: ClockStone/Thunderful Group
Platforme: PC, PS 4/5, Xbox One/SS/SX, Switch

Lego Bricktales će biti jedna od onih opuštenih igara koje će definitivno iskakati u moru nabrijanih i šizofrenih naslova prepunih brze akcije.

Uglavnom, ideja je da kockicu po kockicu rješavate zagonetke i istražujete priču kroz brojne diorame. Svaka diorama dolazi s određenom količinom kockica, a na vama je da pronađete način kako ih spojiti.

Scorn

Datum izlaska: 14. listopada
Razvojni tim/Izdavač: Ebb Software/Kepler Interactive
Platforme: PC, Xbox SX

 

Napokon je stigao i taj dan. Dugoočekivani hommage djelima H.R. Gigera i Zdzisława Beksińskog nakon godina rada pojavit će se na tržištu.

Ova kombinacija horora i logičke igre, zapakirana u FPS format, djeluje kao jedan od najzanimljivijih i najoriginalnijih nasljednika onoga što je stvorio iD svojim kultnim klasikom Doom.

A Plague Tale: Requiem

Datum izlaska: 18. listopada
Razvojni tim/Izdavač: Asobo Studio/Focus Entertainment
Platforme: PC, PS5, Xbox SX

Prvi dio ove igre na papiru je djelovao kao očita kopija The Last of Us, ali kad se napokon pojavila, iznenadila je i kritiku i igrače jer uspjeli su stvoriti nešto novo, zanimljivo i originalno.

Nastavak prati sestru i brata u novoj avanturi o čijem ishodu ovise njihovi životi, a na putu do cilja pratit će ih gomila neprijatelja, prepreka, zagonetki i, naravno, odvratnih glodavaca.

New Tales from the Borderlands

Datum izlaska: 21. listopada
Razvojni tim/Izdavač: Gearbox Studio Québec/2K
Platforme: PC, PS 4/5, Xbox One/SS/SX, Switch

 

Novi nastavak kultne franšize prati trojac junaka koji pokušavaju pronaći ključ riznice koja krije nezamisliva bogatstva.

Nova avantura, nadamo se, donijet će nove odlično napisane dijaloge s brojnim i raznolikim izborima, ali i quicktime događaje u kojima ćemo brzo morati donijeti odluke koje utječu na priču.

Gotham Knights

Datum izlaska: 21. listopada
Razvojni tim/Izdavač: WB Games Montreal/Warner Bros. Interactive Entertainment
Platforme: PC, PS5, Xbox SX

U ovoj igri imat ćemo priliku zaigrati kao Batgirl, Robin, Red Hood i Nightwing. Drugim riječima, B-razredom junaka u čijim se ulogama vjerojatno nikada nismo željeli naći.

Ono čemu se možemo nadati jest da će se raditi o dobroj igri jer baš kao i filmovi, superjunačka tematika u videoigrama prečesto rezultira poluproizvodima.

Bayonetta 3

Datum izlaska: 28. listopada
Razvojni tim/Izdavač: PlatinumGames/Nintendo
Platforme: Switch

Punih osam godina čekali smo da izađe nastavak jedne od najluđih akcijskih igara svih vremena.

Ako ste već fan, ovo se ne propušta, a ako niste, nadajmo se da će nas treći dio natjerati da se napokon uključimo u ovaj sumanuti serijal.

Call of Duty: Modern Warfare 2

Datum izlaska: 28. listopada
Razvojni tim/Izdavač: Infinity Ward/Activision
Platforme: PC, PS 4/5, Xbox One/SS/SX

Godina ne bi bila potpuna bez novog nastavka jedne od najpopularnijih franšiza svih vremena.

Uglavnom, novi nastavak u potpunosti zanemaruje istoimenu igru iz 2009. i označava početak nove ere za franšizu. Nemamo pojma o čemu se više radi, ali to je postalo potpuno nebitno jer nakon što ekspresno završimo solidnu kampanju, sve će se svesti na multiplayer iskustvo koje je, nadamo se, puno bolje od prijašnjeg.

The Eternal Cylinder

Datum izlaska: 13. listopada
Razvojni tim/Izdavač: ACE Team/Good Shepherd Entertainment
Platforme: PS5, Xbox SX

 

Iako se radi o remakeu za novu generaciju konzola, riječ je o naslovu na koji vrijedi obratiti pažnju.

Upravljate krdom izvanzemaljskih životinja i morate preživjeti nepoznate i nemilosrdne uvjete na planetu koji vam je stran. U svakom slučaju, jedna od najapsurdnijih igara novijeg datuma kojoj biste ovog puta trebali dati šansu.

Ghostbusters Spirit Unleashed

Datum izlaska: 18. listopada
Razvojni tim/Izdavač: IllFonic
Platforme: PC, PS 4/5, Xbox One/SS/SX

Popularna franšiza dobila je survival horor u kojem ćete dobiti priliku postati legendarni istjerivač duhova.

No ovog puta možete igrati i kao istjerivač, ali i kao jedan od duhova koji teroriziraju ovaj napaćeni narod.

Mario + Rabbids Sparks of Hope

Datum izlaska: 20. listopada
Razvojni tim/Izdavač: Ubisoft
Platforme: Switch

 

 

Prvi dio ove igre nikad nije dobio poštovanje koje zaslužuje. Istina, bio je to umjereni hit (što objašnjava i nastavak), ali mnogi su ga tretirali kao dio franšize koji "nije za svakog".

Ipak, postoji šansa da će igrači ovog puta prepoznati da je riječ o igri koja zaslužuje biti rame uz rame s nekim od najvećih naslova Super Mario bratstva jer ne samo da je zabavna već pred igrače stavlja i strateške zagonetke, za čije rješenje treba malo mućnuti glavom. Definitivno nešto što biste trebali nabaviti klincima.

Ostali naslovi: Nier: Automata - The End of Yorha Edition (6. listopada), Dragon Ball: The Breakers (14. listopada), Uncharted: Legacy of Thieves Collection (19. listopada), Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef (20. listopada), Resident Evil Village Gold Edition (28. listopada).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.