Ova glumica noćas je na Oscarima ušla u povijest

Foto: Profimedia

MICHELLE YEOH ušla je u povijest osvojivši Oscara za najbolju glumicu. Michelle je postala prva azijska glumica koja je osvojila Oscara u toj kategoriji.

"Za sve dječake i djevojčice koji me gledaju večeras, ovo je svjetlo nade i mogućnosti. Ovo je dokaz da se snovi ostvaruju", rekla je šezdesetogodišnja Yeoh primajući Oscara za glavnu ulogu. "I, dame, nemojte dopustiti da vam itko kaže da je vaše vrijeme prošlo", rekla je 60-godišnja glumica kojoj je ovo bila prva nominacija u karijeri koju je započela u Hong Kongu u akcijskim filmovima.

Među njezinim najpoznatijim filmovima su Tigar i zmaj, Sjećanja jedne gejše i Crazy Rich Asians.

Uz Yeoh u konkurenciji za Oscara bile su Cate Blanchett za ulogu manipulativne dirigentice u filmu Tár, Ana de Armas za ulogu Norme Jean (Marilyn Monroe) u biografskoj psihološkoj drami Plavuša, Andrea Riseborough za ulogu u filmu To Leslie i Michelle Williams za ulogu u Fabelmanovima.

Yeoh je nagrađena za ulogu u filmu Sve u isto vrijeme. Mješavina je to akcijskog filma i znanstvene fantastike. Priča prati kinesku imigranticu, vlasnicu praonice rublja Evelyn Wang (Michelle Yeoh), koju muče obiteljske i porezne brige. U kaosu svakodnevice otkriva postojanje paralelnog svemira i ulazi u sukob sa zlim bićem za koje se poslije ustanovi da je alter ego njezine kćeri. 

Film je bio nominiran u čak 11 kategorija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.