Michael Caine otkrio planira li u mirovinu nakon posljednjeg filma

Screenshot: Youtube/Pathé

GLUMAČKI velikan Michael Caine je u nedavnom intervjuu za Telegraph pričao o svom životu i dugoj karijeri, a dotaknuo se i svog najnovijeg filma The Great Escaper. 90-godišnji glumac se u filmu pojavljuje uz Glendu Jackson, koja je preminula u lipnju ove godine, samo par mjeseci nakon što je završilo snimanje filma. 

The Great Escaper je snimljen po istinitoj priči o Bernardu Jordanu, veteranu Drugog svjetskog rata, koji je 2014. godine pobjegao iz doma za starije osobe kako bi u Francuskoj prisustvovao 70. obljetnici Dana D. Caine je utjelovio Jordana, a Jackson njegovu ženu. Film je režirao Oliver Parker.

“Bio sam tako sretan što sam mogao raditi na tom filmu”, rekao je Caine. “Svidio mi se Berniejev lik. Mislim da je bio nevjerojatan, a scenarij je napisan tako prekrasno. Zbog covida i svega toga, nisam snimio film tri godine, mislio sam da je sa mnom gotovo. I odjednom sam snimio film i bilo je odlično.”

 

Iako je glumcu cijelo iskustvo bilo zabavno, priznaje da je uloga bila fizički zahtjevna. “Dali su mi jako dobar štap za hodanje i onda sam mogao snimati scene u kojima je bio potreban. Snimio bih ih u jednom pokušaju i onda bih pao”, rekao je Caine. 

“Rijetko kad sam ga imao priliku vidjeti da glumi lika koji je tako krhak”, rekao je redatelj Oliver Parker. “On je oduvijek bio Michael Caine - bezbrižan, pun samopouzdanja i kul. Ovdje glumi čovjeka koji gubi kontrolu. A kako bi se publika uspjela povezati s likom, morao je biti otvoren oko vlastite ranjivosti i oduševilo me što je Michael uspio u tome.”

Na pitanje planira li ići u mirovinu nakon posljednjeg film, glumac je odgovorio da na neki način već jest u mirovini. “Imam prokletih 90 godina, i ne mogu više hodati i sve to. Na neki način već jesam u mirovini”, izjavio je Caine. 

“Najgora stvar u svemu ovome je to da toliko toga počinje nestajati iz tvog života. Ne možeš trčati, ne možeš igrati nogomet i s vremenom shvatiš da je smrt blizu”, rekao je glumac. “U devedesetoj godini bi mogla biti iza ugla. Ali sretan sam. Sjedim ovdje, pišem, radim što želim. Volim sve to.”  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.