Margot Robbie i Jacob Elordi glumit će u Orkanskim visovima

Foto: EPA

MARGOT Robbie i Jacob Elordi glumit će u nadolazećoj adaptaciji romana Orkanski visovi (Wuthering Heights) pod redateljskom palicom oskarovke Emerald Fennell, potvrdio je Deadline.

Nadolazeću adaptaciju produciraju kompanije MRC i LuckyChap Entertainment, koju je osnovala Robbie. Ovo je već treća suradnja Fennell i kompanije LuckyChap, koja je producirala njezine filmove Promising Young Woman i Saltburn.

Robbie će u filmu glumiti Catherine Earnshaw, dok će Elordi glumiti Heathcliffa. Fennell će režirati, napisati i producirati film koji je trenutno u fazi pretprodukcije. Snimanje počinje sljedeće godine.

O čemu se radi u Orkanskim visovima?

To je jedini roman spisateljice Emily Brontë i jedno od najznačajnijih književnih djela svih vremena. Priča prati suparničke obitelji Earnshaw i Linton te njihov turbulentan odnos sa siročetom Heathcliffom, kojeg je posvojila obitelj Earnshaw. 

Viktorijanski roman adaptiran je u više navrata, a neke od najpoznatijih adaptacija su film iz 1939. godine u kojem glume Laurence Olivier i Merle Oberon, film iz 1992. s Ralphom Fiennesom i Juliette Binoche u glavnim ulogama te adaptacija iz 2011. godine s Kayom Scodelario i Jamesom Howsonom.

Margot Robbie posljednji smo put gledali u prošlogodišnjem ljetnom blockbusteru Barbie, koji je osvojio 1.4 milijarde dolara diljem svijeta i dobio osam nominacija za Oscara. Idući projekt u kojem će glumiti je Kogonadina drama A Big Bold Beautiful Journey, u kojoj igra glavnu ulogu uz Colina Farrella.

Elordi je s Fennell surađivao na prošlogodišnjem hit-filmu Saltburn. Posljednji filmovi u kojima je glumio su drame Oh, Canada i On Swift Horses, a trenutno radi i na Frankensteinu redatelja Guillerma del Tora, u kojem glumi Frankensteinovo čudovište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.