Leonardo DiCaprio otkrio koje iskustvo u karijeri nikada neće zaboraviti

Screenshot: Youtube/DreamWorks Pictures

LEONARDO DiCaprio je u svojoj dugogodišnjoj karijeri surađivao s brojnim redateljima i utjelovio razne ikonične likove, ali od svih svojih glumačkih iskustava jedno nikada neće zaboraviti. 

Glumac je tijekom intervjua za IGN otkrio jedan trenutak sa snimanja filma Uhvati me ako možeš iz 2002. godine koji je ostavio velik utisak na njega. DiCaprio je u filmu utjelovio poznatog prevaranta Franka Abagnalea. Iako je glumac u to vrijeme pokušavao prijeći na odraslije uloge, pristao je na ulogu tinejdžera jer je bio oduševljen Frankom Abagnaleom i vjerovao je da je zanimljiv lik. 

Uhvati me ako možeš je također bila glumčeva prva suradnja s redateljem Stevenom Spielbergom i glumcem Christopherom Walkenom, koji je u filmu utjelovio oca njegovog lika. "Oduvijek sam htio da mi on glumi oca", izjavio je DiCaprio. "On zrači nekom posebnom energijom. Kao da ima sposobnost čitanja kozmičkih poruka i to se odražava u njegovoj glumi." 

"Različit je od svih drugih i vjerovao sam da je odličan za tu ulogu. Mislim da je utjelovio jedinstvenog lika. Podsjećao me na Willyja Lomana u filmu Smrt trgovačkog putnika ili nekoga sličnoga. Frank Abagnale stariji je bio tužan čovjek. Njegov duh je bio slomljen", dodao je glumac.

Kada su glumca pitali koja scena s Walkenom ga je posebno impresionirala, prisjetio se jednog trenutka za koji vjeruje da će mu zauvijek ostati urezan u pamćenju. 

"Imao sam s njim jednu scenu koja je jedno od najnezaboravnijih iskustava u mojoj karijeri - ne znam sjećate li se scene, ali to je scena u kojoj se vratim kući kako bih vidio svog oca i on onda krene pričati o mojoj mami i odjednom samo počne hiperventilirati", prisjetila se zvijezda Povratnika. "Ja sam sjedio nasuprot njega kad je to krenuo raditi i bilo je potpuno neočekivano. Nije bilo u scenariju."

DiCaprio je rekao da je bio u šoku jer je mislio da je Walken dobio srčani udar i skoro je zaustavio snimanje jer mu je htio pružiti pomoć. 

"To je samo dokaz kako je on odličan glumac. Oduševio me. To je bilo jedno od onih iskustava gdje toliko duboko uroniš u svijet filma da počneš misliti da je stvarnost", otkrio je DiCaprio. 

  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.