Kritičari su zgroženi HBO-ovim Idolom, najnovijom serijom Sama Levinsona

Screenshot: Youtube/HBO

U CANNESU su prikazane prve dvije epizode HBO-ovog Idola (The Idol), čiji kreatori su Sam Levinson, Abel Tesfaye, poznatiji kao The Weeknd, i Reza Fahim. 

Serija prati mladu pop zvijezdu Jocelyn, koju glumi Lily-Rose Depp, kći Johnnyja Deppa, čija pjevačka karijera polako počinje gubiti značaj nakon što je pjevačica završila u psihijatrijskoj bolnici. Jocelyn tijekom izlaska u klub upoznaje Tedrosa, kojeg glumi Tesfaye, misterioznog menadžera s kojim ulazi u romantični i profesionalni odnos. HBO je seriju nazvao “najljigavijom ljubavnom pričom u Hollywoodu.”

Screenshot: Youtube/HBO

Osim Depp i Tesfaye, u seriji se pojavljuju Suzanna Son, Jane Adams, Troye Sivan, Eli Roth i Jennie Kim, pjevačica korejske grupe Blackpink, kojoj je ovo glumački debi.

Produkciju serije su popratili brojni problemi o kojima je pisao časopis The Rolling Stone. Seriju je prvotno trebala režirati Amy Seimetz, glumica i scenaristica poznata po seriji The Girlfriend Experience. Njena vizija serije je imala potpuno drukčiji ton - fokusirala se na Jocelyn i načine na koji ju industrija iskorištava te njenu borbu da preuzme autoritet nad sobom i svojom karijerom. 

No, Seimetz je napustila produkciju nakon što je Tesfaye, koji je radio kao jedan od izvršnih direktora, izjavio da serija ima previše feministički ton, zbog čega je došlo do promjene cijelog kreativnog tima. Prema riječima izvora za Rolling Stone, serija je trebala biti “mračna satire slave u 21. stoljeću”, ali umjesto toga serija se pretvorila u ono što je trebala ismijavati, u “fantaziju o silovanju koju je smislio toksični muškarac.”

The Rolling Stonesov članak je izašao u ožujku, ali kritičari, koji su ovaj tjedan imali priliku pogledati prve dvije epizode serije, dijele slično mišljenje. Svi navode kako serija graniči s pornografijom, a ne može je spasiti ni odlična izvedba glavne glumice.

Variety je seriju usporedio s kontroverznim filmom Plesačice (Showgirls) iz 1995. godine, koji je uništio karijeru glumice Elizabeth Berkley. Samo što su Plesačice bile inspirirane filmom Sve o Evi (All about Eve), dok je Idol “ljigava muška fantazija.”

“Idol, iliti 50 NIJANSI TESFAYE, odiseja kroz naslovnu stranicu Pornhuba, u kojoj glume areole Lily Rose Depp, i The Weekndova masna kosa”, napisao je Kyle Buchanan iz NY Timesa. 

Serija trenutno ima ocjenu od samo 9% na Rotten Tomatoesu, što je čini najgore ocijenjenom HBO serijom svih vremena. 

Idol će biti dostupan na HBO-u od 6. lipnja 2023

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.