Josephu Fiennesu je žao jer je prihvatio ulogu pop zvijezde u ovoj seriji

Foto: EPA

BRITANSKI glumac Joseph Fiennes, poznat po ulogama u Shakespeare in Love i The Handmaid’s Tale, u nedavnom intervjuu za The Guardian je izjavio da je požalio zbog uloge Michaela Jacksona u jednoj epizodi antologijske serije Urban Myths, koja je trebala biti emitirana 2017. godine na televizijskom kanalu Sky Arts.

Sporna epizoda je prikazivala Jacksona, Marlona Branda, kojeg je glumio Brian Cox, i Elizabeth Taylor, koju je glumila Stockard Channing, kako odlaze na putovanje nakon terorističkog napada 11. rujna 2001. Fiennesovo tumačenje kralja popa se našlo na meti kritika jer je Michael Jackson Afroamerikanac.

Screenshot: Youtube/ Sky Arts

"U potpunosti razumijem zašto su ljudi bili uzrujani. To je bila loša odluka. Svjestan sam svoje krivnje, ali tu su i producenti, pisci, redatelji i mreža. To je kolektivna odgovornost, a ipak, čini se da sam postao glasnogovornik. Htio bih da su i oni dio ove rasprave", rekao je Fiennes. "Zatražio sam od mreže da povuku epizodu. To je dovelo do snažnih rasprava, ali na kraju je donesena ispravna odluka."

Sky Arts je povukao epizodu prije nego što je emitirana. U to vrijeme mreža je objavila službenu ispriku koja glasi: "Odlučili smo da nećemo emitirati Elizabeth, Michael i Marlon, epizodu serije Urban Myths, nakon što se oglasila neposredna obitelj Michaela Jacksona. Namjeravali smo na humorističan način prikazati stvarne događaje i nismo htjeli nikoga uvrijediti."

Jacksonova kći Paris je na Twitteru napisala kako joj se povraća od kontroverzne epizode, piše Variety. 

Fiennesu je trebalo vremena da prihvati kritiku javnosti, jer je prije par godina branio svoj izbor uloge. "Vjerujem da je Jackson imao poremećaj pigmentacije, vitiligo, i da je zato njegova boja kože bila slična mojoj", objasnio je glumac.

Posljednja uloga u kojoj smo mogli gledati Fiennesa bila je uz Jennifer Lopez u Netflixovom akcijskom filmu The Mother, koji je u manje od mjesec dana postao jedan od najgledanijih filmova na platformi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.