Danny DeVito je jednom gestom zvijezdi filma Matilda promijenio život

Screenshot: YouTube

MARA Wilson, glumica koja je utjelovila Matildu, u vrijeme snimanja tog filma prošla je kroz jedan od najizazovnijih trenutaka u životu. Srećom, uz nju je bila posebna osoba - glumac i redatelj filma Danny DeVito.

Matilda je film o šestogodišnjoj djevojčici s telekinetičkim moćima. Temelji se na popularnoj dječjoj knjizi, a DeVito je vidio potencijal da je prenese na filmsko platno.

"Cijela moja obitelj voljela je tu knjigu. Moj brat ju je čitao u četvrtom razredu. Toliko se svidjela mojoj majci da nam je čitala naglas. Agent nas je nazvao kad sam imala šest godina i rekao da ima nekoliko scenarija, među njima i onaj za Matildu. Mama je odmah tražila da joj ga pošalje", prisjetila se Wilson.

 

Mara je bila opuštena uz DeVita od trenutka kad ga je upoznala. Iako je glumio negativca, njegov odnos s mladom glumicom bio je nevjerojatan. Štoviše, ona se osjećala kao da joj je član obitelji.

Međutim, za vrijeme snimanja filma majci Mare Wilson bio je dijagnosticiran rak dojke. Prolazila je težak period i svi na setu su joj se trudili ugoditi.

"Danny i Rhea Perlman, koja je u Matildi glumila moju majku, odveli bi me u kazalište, u kino ili svojoj kući. Zaista su me činili sretnom. Prije snimanja, bez obzira na to što bi radio, Danny bi me svaki put snažno zagrlio", dodala je.

Marina majka izgubila je bitku s rakom nedugo nakon završetka snimanja filma. Nju je rastužilo što nisu mogle skupa pogledati film o priči koju su toliko obožavale. Godinama kasnije, Mara je doznala da je DeVito, bez ičijeg znanja, posjetio njezinu mamu u bolnici i u improviziranom kinu joj pokazao nedovršenu verziju filma.

"I danas sam mu zahvalna što je moja mama mogla vidjeti kako glumim Matildu. A bila sam i presretna kada sam nakon premijere na odjavnoj špici vidjela da je film posvećen mojoj mami Suzie Wilson", rekla je.

Wilson danas više nije u svijetu šoubiza, a kao dijete se pojavila i u filmovima Gospođa Doubtfire i Čudo u 34. ulici.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.