Ovaj film zaradio je milijardu dolara u samo 12 dana prikazivanja

Screenshot: Youtube

FILM Avatar: Put vode dosegao je zaradu od milijardu dolara samo nekoliko dana nakon što je stigao u svjetska kina.

Nastavak najuspješnijeg filma svih vremena iz 2009. godine, Avatara, premijeru je imao 16. prosinca, a zaradu od milijardu dolara dosegao je nakon drugog vikenda u kinima. Time je u samo 12 dana prikazivanja postao treći film s najvećom zaradom u ovoj godini, iza Top Gun: Mavericka i Jurassic World: Dominiona.

Čarobnu granicu službeno je probio u ponedjeljak, a vjeruje se kako bi Avatar: Put vode mogao premašiti ukupnu zaradu prvog filma, koji je zaradio 2.9 milijardi dolara, što ga čini filmom s najvećom zaradom u povijesti.

 

Radnja se odvija 10 godina nakon događaja iz originalnog filma

Radnja filma se nastavlja više od jednog desetljeća nakon događaja iz prvog dijela. Jake Sully, otkad je odlučio trajno prenijeti ljudsku svijest u svoje tijelo Avatara i postati novi vođa naroda Na'vi, živi na Pandori s obitelji, koju je osnovao s Neytiri. Sam Worthington i Zoe Saldaña ponovili su svoje uloge Jakea Sullyja i Neytiri, koji sada kao roditelji puni ljubavi pokušavaju održati obitelj na okupu.

"James Cameron u svim svojim filmovima stvara iskustvo uranjanja u novi svijet, u kojem se gledatelji osjećaju kao da sudjeluju uz likove u njihovim avanturama. To nikada nije bilo bliže istini nego u filmu Avatar: Put vode koji predstavlja novi kreativni zenit za izuzetno talentiranog redatelja koji, opet, pomiče granice filmskog pripovijedanja", ističe se u najavi.

"Stručno koristeći poboljšanu 3D tehnologiju, Cameron udubljuje filmske gledatelje u naraciju, omogućujući im da istinski dožive okruženje Pandore s bogatim detaljima i dajući im priliku da prijeđu njezinim veličanstvenim prostranstvima zajedno s hrabrim i odvažnim junacima Jakeom i Neytiri", dodaje se.

U produkciji Camerona i Jona Landaua, u filmu glume Sam Worthington, Zoe Saldaña, Sigourney Weaver, Stephen Lang i Kate Winslet. Za scenarij su zaslužni James Cameron, Rick Jaffa i Amanda Silver.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.