Autor X-Mena otkrio kojeg je glumca htio vidjeti u ulozi Wolverinea

Screenshot: YouTube/Marvel Entertainment

IAKO će se mnogi obožavatelji složiti da je Hugh Jackman savršen Wolverine (i zamjeriti mu samo to što je malo previsok i prezgodan za tu ulogu), Chris Claremont, jedan od autora Marvelovih stripova X-Men, jednom je prilikom otkrio kojeg je glumca on zamislio kao popularnog superheroja.

Claremont je radio na stripovima Uncanny X-Men od 1975. do 1991. godine i zaslužan je za porast njihove popularnosti, kao i za dodavanje kompleksnijih priča i likova u serijal.

Marvel je još u 80-ima počeo planirati filmski serijal X-Men, a Stan Lee i Claremont sastali su se 1990. godine s Jamesom Cameronom u vezi adaptacije njihovog materijala. Međutim poznati redatelj pokazao je veći interes za adaptaciju stripova o Spider-Manu, no oba projekta su propala.

Dok je adaptacija X-Mena bila u ranoj fazi razvoja, Claremont je rekao da u ulozi mutantice Storm želi vidjeti Angelu Basset, a u ulozi Wolverinea Boba Hoskinsa.

Bob Hoskins u filmu Lassiter Screenshot: YouTube: Warner Bros.

Zašto Hoskins?

Hoskins, koji je preminuo 2014. godine, svoju je glumačku karijeru započeo na kazališnim daskama, prije nego što je dobio glavnu ulogu u BBC-jevoj seriji Pennies from Heaven. No obožavatelji ga danas najbolje znaju po filmovima The Long Good Friday, Mona Lisa, Who Framed Roger Rabbit i Mermaids.

Claremont je vjerovao da je Hoskins savršen izbor za ulogu Wolverinea zbog svog fizičkog izgleda, koji odgovara liku iz stripova, i zbog činjenice da je često glumio kriminalce kratkog fitilja, piše Slash Film.

Autor stripova je tijekom jednog intervjua za The Hollywood Reporter otkrio da ga je Hoskins najviše impresionirao u jednoj sceni iz filma Lassiter, u kojoj njegov lik ulazi u sukob s likom Toma Sellecka.

"U jednoj sceni Selleckov lik kuca na vrata Hoskinsove kuće, a Hoskins ga samo pogleda i odjednom ga počne gurati niz prilaz, vičući: 'Došao si u moju kuću!?' i to ponavlja iznova i iznova, sve dok Sellecka ne gurne natrag na ulicu. Selleck u tom trenutku izgleda izbezumljeno i tada sam pomislio: bingo. To je Logan. Taj trenutak kada ga odjednom obuzme bijes."

Iako Hoskins nikada nije imao priliku glumiti Wolverinea, Claremont je rekao da je oduševljen Jackmanovom izvedbom u filmovima.

"Jako mi je teško zamisliti Logana bez da pomislim na Hugha Jackmana, i nemam pojma tko bi ga mogao zamijeniti ako odluče snimiti još nastavaka. To mi je kao da pokušavam zamisliti bilo koga osim Harrisona Forda u ulozi Hana Sola ili Indiane Jonesa", izjavio je autor stripova.

"U ovom slučaju, glumac je toliko povezan s tim likom da ni ne želim razmišljati o bilo kome drugome. Možda bismo za pet ili deset godina mogli pronaći novog glumca, i to bi bilo izvanredno, ali Hugh je po mom mišljenju Logan", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.