Aquaman 2 neodoljivo podsjeća na ovaj Marvelov film

Screenshot: YouTube

AQUAMAN i izgubljeno kraljevstvo dobio je svoj službeni trailer i prikazao nam što nas očekuje u filmu koji stiže u prosincu ove godine.

Aquaman 2 bit će zadnji film iz propalog DCEU-ja, filmskog svijeta DC superheroja nakon što je novo vodstvo studija predstavilo plan za daljnji razvoj. U filmu nas očekuje povratak Jasona Momoe kao glavnog protagonista Arthura Curryja, Amber Heard kao Mere te Yahye Abdula-Mateena II kao Black Mante.

Prvi dio bio je uspjeh za DC i Warner Bros., zaradivši preko milijardu dolara na kino blagajnama. Unatoč strelovitom padu zanimanja za DC filmove u eri Zacka Snydera ili popularno nazvanog Snyderverse, Aquaman 2 mogao bi biti iznimka kao i njegov original.

 

Onima koji su pogledali trailer za oko je zapelo što prikazana radnja neodoljivo podsjeća na Marvelov film od prije 10 godina. U Aquamanu i izgubljenom kraljevstvu Arthur se ujedini sa svojim bratom Ormom kako bi porazio zlog Black Mantu koji želi uništiti sedam kraljevstva Atlantide sa svojim Crnim Trozupcem.

Ako vam je ova radnja poznata, to je zato što je već istražena u Marvelovom filmu Thor: Svijet tame. Tamo se Thor udružuje sa svojim prognanim bratom Lokijem u nadi da poraze Malekitha koji uz pomoć Aethera želi uništiti Asgard. Uspijevaju ga poraziti, no negativci pritom ubijaju njihovu majku Friggu.

Jedan od lošijih Marvelovih filmova

Nije poznato tko će, i hoće li uopće itko, umrijeti u nastavku Aquamana, no ostali dijelovi radnje definitivno imaju sličnosti s drugim dijelom Thora. Svijet tame ujedno se smatra i jednim od lošijih filmova iz Marvelovog filmskog svijeta, a kritičari su ga ocijenili sa 67% na portalu Rotten Tomatoes.

Sličnosti između radnje ovih dvaju filmova ne moraju nužno značiti da će među publikom, kritičarima i na kino blagajnama ostvariti jednak uspjeh. Budući da je filmska industrija stara više od 100 godina, sasvim je logično da su radnje ponekih filmova slične.

Bez obzira na to, Aquaman i izgubljeno kraljevstvo ima priliku zaokrenuti priču na unikatan način i izbjeći sudbinu Thora 2. Nastavak filma iz 2018. godine stiže u kina 20. prosinca pod redateljskom palicom Jamesa Wana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.