Zvijer skrivena u odijelu karavana: AMG-ov karavan doveden do granice razuma

Foto: G-Power

G-POWER predstavlja preradu Mercedesove E klase u karavanskom izdanju, i to one s AMG-ovim potpisom.

Vrijeme superbrzih karavana je definitivno prošlo, no to ne znači da više nisu zanimljivi. Naprotiv. A najbolji primjer te teze je G-Power koji je AMG-ovu izvedbu doveo u svijet supersportaša. Krenimo redom.

AMG E63S je sam po sebi brutalan bolid koji snagom i performansama može stati uz bok najboljima. A pritom će u komociji dnevnog boravka prevoziti do pet osoba, zajedno s cjelokupnom prtljagom. Njemački specijalist sada mijenja samo začine na ovom specijalitetu, a to znači da je preradama na usisu, turbini i samom softveru podigao snagu sa 612 na čak 800 KS, a okretni moment na okruglih 1.000 Nm. Prevedeno to znači provalu snage koja moćni karavan potjera do 100 km/h u 3,1 sekundi, i sve do maksimalnih 340 km/h.

Ako se pitate koliko to sve košta, situacija je sljedeća. Novi softver stoji 2.437 eura, turbine ćete platiti 5.000 eura, a preostalu cjevologiju od inoxa još 6.106 eura. Naravno, na sve će se odlično nadovezati set 20-inčnih naplataka s valjcima mjera 245/30 sprijeda i 285/25 straga, a po cijeni od 6.681 eura. I sve to dolazi na red nakon što potrošite nemali iznos na najjaču izvedbu Mercedesove E klase.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.