Ženevski debi za kineski Qoros

NA sljedećem ženevskom salonu Europi će se predstaviti još jedan kineski proizvođač. Riječ je o Qorosu koji će u Švicarskoj nastupiti s tri nova modela koji će na tržišta, kinesko i europska, stići krajem sljedeće godine.

Radit će se o limuzini, crossoveru i SUV-u, no na Stari će kontinent prvo stići limuzina, dok bi ostale verzije trebale slijediti kasnije. Riječ je o modelima koji se navodno temelje na modularnoj platformi koja može podržati i hibridne te električne pogonske sklopove. U Qorosu tvrde kako bi nova varijanta mogla biti lansirana svakih šest mjeseci.

Dizajn potpisuje šef Qorosovog dizajna Gert Hildebrand čiji je najzapaženiji uradak svakako novi Mini, odnosno Mini u BMW-ovoj eri. Tako bi se navodno trebalo raditi o modelima koji će "zadovoljiti europski ukus".

Što se tiče sigurnosti i kvalitete izrade, u Qorosu napominju kako su svi ovi modeli osmišljeni, konstruirani i proizvedeni s ciljem ostvarivanja najviših rezultata na Euro NCAP testovima. Živi bili pa vidjeli.

Ovi će se modeli proizvoditi u Kini s početnom proizvodnjom od oko 150.000 primjeraka godišnje, no u slučaju povećanog interesa proizvodnja se može povećati na oko pola milijuna vozila godišnje. Očekivana cijena još uvijek nije poznata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.