Zeleno svijetlo za Porsche Mission E

 Foto: Porsche

PRVI u potpunosti električni model u Porscheu je dobio zeleno svijetlo.
 
Pokretanjem projekta Mission E otvara se novo poglavlje u povijesti Porschea. U narednih nekoliko godina kompanija će u razvoj i izgradnju novih pogona uložiti čak 700 milijuna EUR. Nova lakirnica i tvornica za montažu su tek dio od 1.000 novih radnih mjesta koja će se stvoriti u najkraćem roku. Nadalje, postojeću tvornicu motora Porsche će proširiti novom linijom za proizvodnju električnih motora, a postojeći pogoni će se unaprijediti s ciljem povećanja kapaciteta proizvodnje. 
 
 
Podsjetimo, Mission E koncept je premijerno prikazan u rujnu na frankfurtskom salonu gdje je pokupio većim dijelom pozitivne kritike. Sportska limuzina s četiri individualna sjedala ima pogonski sustav snage 440 kW (600 KS), što joj omogućava ubrzanje do 100 km/h u svega 3,5 sekundi. I što je posebno bitno, Porsche je startao sa sustavom koji daje autonomiju od čak 500 km.
 
S druge strane predviđen je snažan 800V sustav punjenja putem kojeg je dovoljno svega 15 minuta za 80-postotno punjenje Li-Ion baterija postavljenih u podnicu vozila. Priča za sebe je sustav bežičnog punjenja koji bi lako uskoro mogao biti ponuđen. 
 
 
U Porscheu su složni kako mjesta nema kompromisima, ali i kako je budućnost u električnom pogonu. Stoga će uložiti maksimalne napore u razvoj novih tehnologija kako bi postali predvodnik u polju električnih pogona, i to ne samo na njemačkom već i na globalnom nivou.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.