VIDEO Zaljubljen je u stare BMW-ove sedmice, ima ih čak 15

Screenshot: YouTube

ON je velik zaljubljenik u najprestižniji BMW-ov model, i to onaj najcjenjenije generacije.

Uz savršeno dizajnirano generaciju E38, mnogi će se složiti kako je njen prethodnik, generacija E32, najbolja 7-ica u povijesti, a možda i najbolji BMW-ov model. Još stariji E23 odavno ima status kultnog automobila. Svega toga svjestan je Jakub Berthoty, zaljubljenik u BMW-ovu seriju 7. 

Slovak je toliko zaljubljen u BMW-ovu krstaricu da je do sada skupio čak 15 primjeraka. Njegova opsesija serijom 7 rodila se još u mladim danima kad je upravo BMW serije 7 bio prvi uvozni automobil koji je koristila tadašnja čehoslovačka vlada. Možete zamisliti kako je tih 1980-ih godina jedan BMW, i još ktome serija 7, izgledao impozantno u društvu starih Škoda i ostalih produkata istočnog bloka.

 

Prvi automobil koji je Jakub kupio bio je E32 s nekoliko modifikacija AC Schnitzera. Među 15 kupljenih automobila nema E38, ali tko zna, možda uskoro kolekciju obogati i tim modelom. Zanimljivo je da Jakubov otac Bystric Berthoty također gaji ljubav prema automobilima, ali još starijima. U svojoj garaži tako imaju i još stariji BMW E9, ali i noviji BMW M5 E39, na kojem trenutno rade. 

Obitelj Berthoty je uvjerena kako su ovakvi klasici ujedno i ekološki prihvatljivi. Za početak, oni su već proizvedeni, a uz odgovarajuće održavanje voze već godinama, pa i desetljećima. Nema sumnje kako kod njih ljubav prema starim BMW-ima teče u krvi, pa ne čudi što se i Jakubovi sinovi često igraju za upravljačem BMW-a.

U svakom slučaju, mnogima će se ovi BMW-ovi modeli svidjeti puno više od onih iz Bangleove ere. O novima da i ne govorimo.  

 

What do you do when one BMW 7 Series just isn’t enough? Slovakia’s Berthoty and Son might just have the answer. Check...

Objavljuje BMW Group ClassicSrijeda, 21. prosinca 2022.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.