VIDEO U Hrvatsku stigao električni car sharing, nudi se u samo jednom gradu

Foto: Avant2go/Renault

DUBROVNIK je prvi grad u Hrvatskoj u kojem se nudi usluga car sharing za električna vozila, jedna od najboljih alternativa klasičnom vlasništvu automobila.  

Na sedam lokacija u Dubrovniku uskoro će biti raspoređeno prvih trideset vozila iz sustava Avant2Go. Radi se o naprednom i za korištenje vrlo jednostavnom sustavu temeljenom na aplikaciji za mobilni telefon. Putem te aplikacije se rezervira, otključava i plaća korištenje vozila. Već se sada moguće registrirati i preuzeti aplikaciju, a vozilima će se moći koristiti od druge polovine studenoga.

Vozila će na početku biti raspoređena na sedam lokacija: u Zračnoj luci Dubrovnik, luci Gruž, pokraj žičare koja vodi na Srđ, u Javnoj garaži, na Lapadu te na parkiralištima hotela Rixos i One Suite. Flotu čine 100% električna vozila renomiranih svjetskih proizvođača, a najviše ih je modela Renault Zoe, još uvijek najprodavanijeg električnog vozila u Europi.

Car sharing je u Dubrovnik stigao kao nadogradnja javnog prijevoza, a zahvaljujući ponudi električnih vozila na ekološki način doprinosi rasterećenju gradske prometne infrastrukture. Procjenjuje se da jedan automobil u tom sustavu može zamijeniti više od deset privatnih vozila.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.