VIDEO Tamnocrveni Ferrari ostavit će vas bez daha, pogledajte što mu rade

Screenshot: YouTube

NJEGOVA posebnost nije samo u boji koja nije tipična za ove automobile.

Ferrari Monza SP2 jedan je od najljepših automobila koji se u posljednje vrijeme pojavili. Iako nije poznato mnogo detalja o njemu, ljubiteljima automobila je dovoljno da ga pogledaju i da požele napraviti barem jedan krug u njemu. Ovaj tamnocrveni Monza SP2 izdvaja se od ostalih svojom bojom, koja je zaštićena s velikom pažnjom, piše Carscoops.

Gordon Ramsay ima crni Monza SP1 s crvenim elementima, ali ovaj primjerak ide korak dalje. Tamnocrvena verzija se rijetko može vidjeti, a kod Ferrarija gotovo nikada.

>> VIDEO Ovako se peru najskuplji automobili na svijetu

Crvenu boju razbija siva traka koja prelazi horizontalno preko masivne haube. Ovaj SP2 je poseban pak po tome što je njegova farba ojačana slojem ugljičnih vlakana koja je štite. U snimci Topaz Detailing otkriva proces zaštite boje automobila, u kojem se vidi da su svi vanjski dijelovi obloženi zaštitnom prevlakom, uključujući i osjetljive dijelove interijera.Ista je to tvrtka koja nudi uslugu ekskluzivnog pranja automobila koje traje pet dana i stoji oko 20.000 kuna.

Kao i Monza SP1, SP2 ima V12 motor od 6,5 litara i 799 KS. 100 km/h može postići od 2,9 sekundi, a maksimalna brzina premašuje 300 km/h.

U snimci pogledajte kako cijeli proces zaštite boje izgleda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.