VIDEO Singer proizveo dva Porschea 911 u Safari stilu, nezaustavljivi su

Foto: Singer

AKO ste se ikada pitali što se dobije križanjem buggy vozila i Porschea u Singeru nude odgovor, odnosno čak dva.

Njihov odgovor je ACS, ili punog imena, All-Terrain Competition Study, a radi se o unikatnom vozilu kakvo više nitko na svijetu ne nudi. Osnova je 911 generacije 964, odnosno model iz 1990-ih. Njega pokreće 3.6-litreni zrakom hlađeni šestcilindarski boxer koji u twinturbo izdanju daje 450 KS.

Razvijen u suradnji s relijaškim specijalistom, Richardom Tuthillom, radi se o automobilu koji doslovno smije sići s asfalta. Ne samo da nije namijenjen pustom pokazivanju već je to auto koji je namijenjen utrkama. Neimenovani kupac naručio je dva primjerka, gdje je prvi namijenjen pustinjskoj utrci, a nosi prigodnu Rothmans ikonografiju poznatu sa Safari izvedbi iz 1980-ih. Crveni primjerak je namijenjen makadamskoj podlozi. 

U duhu ozbiljnog trkača bolidi imaju pogon na sve kotače, te pet-stupanjski sekvencijalni mjenjač. U kabini nose dva rezervna kotača, imaju povećani spremnik goriva te zaštitni kavez i sjedala u skladu s FIA regulativom. Podnica je zaštićena 5 mm debelim aluminijskim pločama, a podesivi ovjes dolazi u kombinaciji terenskih 16-inčnih BF Goodrich pneumatika. Točka na i su hidraulička ručna kočnica, navigacija za kopilota te sustav za hidrataciju. 

Stoga, jedino otvoreno pitanje je hoće li budući vlasnik ove bolide doista maknuti s asfalta. S obzirom na nemalu cijenu Singerovih dragulja, za to će trebati hrabrosti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.