VIDEO Retro je u modi: Kinez oživio najudobniji Citroenov model

Screenshot: YouTube

AKO i nije najbolji, onda je najudobniji. A sad se vratio. 

Ako ste jedan od onih sretnika koji su se imali prilike voziti u CX-u, sve je jasno. Automobil je to kojeg teško može nadmašiti neki drugi Citroen, baš od onih novijih. Istina, bezvremenski XM je naslijedio dio te karizme, ali...

A otkako je stigao novi C5 X, mnogi ga pokušavaju povezati s povijesnim velikim Citroenima, pa i s CX-om. A u Kini su napravili upravo to. 

C5 X ima jedan veliki nedostatak, a to je izražena visina. Dodamo li tomu izostanak slavnog hidrauličnog ovjesa zvuči nemogućim povezati ga s CX-om. Ne i za Kineze koji su C5 za početak opremili podesivim, ali sada zračnim ovjesom. C5 X sada ima hod po visini od 100 mm. 

You Tube kanal Bai Ning’s car time nakon toga otkriva idući korak. Poradilo se i na silueti, pa je kao najprepoznatljiviji dodatak stiglo djelomično prekrivanje stražnjih kotača - stil premijerno predstavljen na možda još posebnijem DS-u. Donji dio vozila dobio je kromirani finiš, dok su pojedini detalji lakirani u boju karoserije. Možda najefektnija novost su naplatci. Dojam je da na boku vozila ima još posla, prvenstveno u oblikovanju blatobrana. 

Interijer je ostao moderan, ali je sada presvučen u kombinaciji bež boje presvlaka i obloga te smeđe boje armature. Time je novi Citroen dobio premium osjećaj. 

Koliko se može saznati iz videomaterijala, u pitanju je čisti unikat te se u budućnosti ne planira ponuditi ovakav set u slobodnoj prodaji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.