Video: Predstavljen Audi RS5 Cabrio

AUDI je predstavio Cabrio izvedu modela RS5, koji će se na pariškom auto salonu krajem ovog mjeseca po prvi put prikazati široj javnosti. Radi se o modelu koji se dakako u velikoj mjeri izravno nastavlja na standardni coupe, ali to nikako ne umanjuje njegovu atraktivnost.

Glavnu razliku u odnosu na coupe čini sklopivi platneni krov kojim se može upravljati do brzine od 50 km/h i koji će se spustiti, odnosno podići za 15 sekundi.

Interijer je očekivano gotovo u potpunosti identičan i razlikuje ga tek deflektor vjetra i neki manji detalji. Vrijedi spomenuti kako je ugradnja sklopivog krova i sve ono što ju prati povećala masu automobila za oko 200 kg i ujedno smanjila zapreminu prtljažnika za oko 60 l.

Motorizacija se nije mijenjala. Tu je i dalje 4,2-litreni V8 snage 450 KS i najvećeg okretnog momenta od 430 Nm. Standardno je uparen sa 7-stupanjskim S-tronic mjenjačem i quattro sustavom pogona koji spomenutu snagu i moment prenose na sva četiri 19 colna kotača.

Ovom će automobilu za ubrzanje do 100 km/h trebati 4,9 sekundi, dok će mu najveća brzina biti elektronički limitirana na 250 km/h. Opcijski se ograničenje može podići na 280 km/h.

Prodaja Audija RS5 Cabrio će započeti početkom iduće godine, a u Njemačkoj cijena kreće od 88.500 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.