VIDEO Ovako zvuči najjači BMW serije 7

Foto: BMW

DOK je za zvuk jednog od najboljih motora današnjice zaslužna vještina Takumi majstora, u BMW-u su još jednom ovaj posao povjerili slavnom skladatelju.

Čim kažemo kako se radi o električnom i7, stvari postaju jasne. BMW je opet potražio usluge Hansa Zimmera, slavnog skladatelja filmske glazbe i dvostrukog dobitnika nagrade Oscar. Iako se automobil još nije pojavio na cestama, iz BMW-a su odlučili otkriti javnosti njegovu zvučnu kulisu. 

Kako ni na i7 nije raspoloživ zvuk pogona, mnogi to doživljavaju kao nedostatak. Stvar je pokušao "popraviti" slavni skladatelj te je osmislio nekoliko melodija koje će učiniti boravak i vožnju u ovom automobilu posebnima. 

Od zvuka pri ulasku u vozilo pa sve do same vožnje, melodije su prilagođene afinitetima korisnika. Povezane su sa zaslonom BMW Theatre Screen i njegovim pozadinama. Korisnik na raspolaganju ima nekoliko melodija u meniju: Personal, Sport, Efficient, Expressive i Relax. Osim što je povezan s izborom pozadine na zaslonu, izbor pojedine teme znači i utjecaj na ambijentalnu rasvjetu.   

 

Podsjetimo, BMW i7 raspolaže s 544 KS i 745 Nm, a u BMW-u najavljuju potpuno novo iskustvo vožnje. "Želimo ponuditi klijentima posebno iskustvo putovanja i vožnje u BMW-u i7. U području vozačkog iskustva mi postavljamo nove temelje, što uključuje i zvuk u vožnji", pojašnjava Domagoj Đukec, šef dizajna u bavarskoj kompaniji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.