VIDEO Nije najbrži, ali je najčudniji Porsche kojeg ste vidjeli

 Foto: Porsche

GOTOVO svi proizvođači sportskih automobila su barem jednom zalutali u svijet shooting brake koncepta vozila, a Porsche nije izuzetak.
 
Ponukani velikim interesom za Sports Tourer izvedbu Panamere koja je netom predstavljena na ženevskom salonu u Porscheu su se odlučili malo pohvaliti i sa širom javnosti podijeliti jedan doista poseban automobil. Pritom će zanemariti činjenicu da Panamera ima pet vrata i samim time je bliža plebejskom pojmu karavana. 
 
 
Za razliku od Porschea, Ferrari i Aston Martin nisu prezali od lovačkog koncepta Shooting Brake koji mnogi poistovjećuju sa trovratnim karavanom, odnosno hibridom karavana i coupea. Talijani su formu karavana izrađivali po narudžbi za svoju (pre)bogatu klijentelu, a isto su nudile i neke karoserijske radionice. Porsche je također eksperimentirao sa ovom formom, počevši od modela 911 početkom 1970-tih, pa sve do 928-4 koji je dovršen 1984. godine.
 
Potonji je ništa drugo doli 928S koji je naknadno produljen za 25 centimetara. Time su putnici straga dobili izdašan prostor za noge, a automobil je bio praktičniji. Dobio je nova svjetla, unikatni kožni interijer i zatamnjena stakla. 
 
Više o ovom automobilu možete saznati u nastavku. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.