VIDEO Ford pao i na popravnom: U sudaru se suvozaču ne piše dobro

 Foto: IIHS

AMERIČKI IIHS testirao je sedam popularnih kompaktnih SUV-ova među kojima su neki dostupni i na hrvatskom tržištu. 
 
Tako je BMW X1 zaslužio dobre ocjene u frontalnom sudaru, i to u nailasku na prepreku s površinom manjim objektom (do 25 % kontaktne površine - poput drveta ili stupa) pri brzini od 64 km/h. U društvu sigurnih našli su se i Jeep Compass te Mitsubishi Outlander. No, ne i Ford Escape, kod kojeg je sa suvozačke strane itekako narušen prostor ispred suvozača.
 
 
Ford je već jednom pao na ovom ispitu. Stoga su dodatno ojačali strukturu kabine s vozačeve strane, no ne i na strani suvozača. A ovaj put se upravo tako testirao sudar s preprekom manjeg poprečnog presjeka. Epilog je prodor od 12,7 cm s vozačeve strane i čak 25 cm sa suvozačeve strane. Dodatno, bočne zračne zavjese nisu se aktivirale, što je bilo doista iznenađujuće.
 
Suvozačeva vrata pomakla su se deset centimetara i prema očitanjima s testne lutke može se zaključiti veliki potencijal ozljede kuka. Neznatno bolji je bio Outlander Sport, a njemu se također nisu aktivirali zračni jastuci.
 

 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Ford, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Ford

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.