VIDEO Evo kako Ameri doživljavaju Volgu, ponos sovjetske autoindustrije

Screenshot: YouTube

RUSKA Volga je bila i ostala sinonim za najbolje što je sovjetska autoindustrija mogla ponuditi svijetu, a sada vozi Los Angelesom. 

Automobil je slavu stekao tijekom hladnog rata i bio je simbol ruske tvornice GAZ-a (Gorki Auto Zavod) iz Nižnjeg Novogorda. Samim time što je bio jedini luksuzni automobil dostupan u SSSR-u, Volga je bila san svih pravih Sovjeta. Crne Volge bile su omiljeni automobili sovjetskih državnika, posebno KGB-ovaca, a tako je ostalo i do danas. Naime, ponosni vlasnik jedne Volge je i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Mnogima je najprepoznatljiviji model koji se proizvodio od 1970-ih, pa sve do 1992. godine.

U nas još uvijek egzistira nekoliko Volgi, točnije modela GAZ-24, a jedan primjerak pronašao je i Doug DeMuro. U njegovoj recenziji automobila možete vidjeti kako Amerikanci doživljavaju ovaj automobil, njegov 2.5 motor od stotinjak konja, ali i potpuno zastarjeli interijer u kojem je jedini iole moderniji dio vozila upravljač. Tako Doug ne zna podesiti retrovizore, nije mu jasno zašto iza nema pojaseva, a muči se i s ventilacijom. Ipak, rasvjeta motora i pribor za prvu pomoć su ga totalno iznenadili. Što sve Volga ima i nema, pogledajte u nastavku.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.