Toyota najavila novi SUV model, evo što su otkrili

KAO što se i očekivalo, Toyota će opet u ponudu uvrstiti mali SUV model. 

Kažemo opet jer Urban Cruisera se još uvijek dobro sjećamo. Iz Toyote je stigla i službena potvrda, i to objavljena na Kenshiki forumu u Amsterdamu. Tako sada doznajemo kako se radi o kompaktnom modelu, tzv. B-SUV modelu, a koristit će novu Toyota New Global Architecture GA-B prilagodljivu platformu. 

 

"Ovaj model će se pridružiti uspjehu Yarisa u Europi i očekujemo da će oni zajedno činiti oko 30% Toyotine prodaje u Europi do 2050.", rekao je Matt Harrison, izvršni potpredsjednik TME-a. "Nećete morati predugo čekati kako biste vidjeli konačni izgled, a tada ćete se uvjeriti da to nije samo Yaris s dodatnim karoserijskim omotačem i povišenim ovjesom, nego potpuno novi i dojmljivi B-SUV model kompaktnog i dinamičnog izgleda te jedinstvene osobnosti."

Najkraće rečeno, ovaj će crossover model podebljati ponudu Yarisa, pa i ne čudi što će se proizvoditi u istoj tvornici u Francuskoj. I da, model je isključivo rezerviran za europsko tržište.

Ime novog kompaktnog SUV-a, planirane količine i početak prodaje će biti objavljeni naknadno. Prikazana je samo silueta budućeg automobila.
Međutim, svoje viđenje automobila već su ponudili neki neovisni dizajneri. Jedan prijedlog dolazi i iz Brazila, a ponudio ga je Kleber Silva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.