Stiže Baby R8

AUDI se navodno uskoro sprema predstaviti novi sportski model. Radi se o automobilu kojem u Ingolstadtu tepaju baby R8, što on uistinu i jest - manja izvedba popularne jurilice koja će na tržištu biti dostupna u coupe i cabrio verziji.

Za sada još uvijek nije odlučeno hoće li se automobil temeljiti na skraćenoj platformi modela R8 ili će koristiti onu koja je predstavljena s VW-ovim konceptom BlueSport.

 Inspiracija za dizajn ovog automobila su dakako njegov stariji brat, ali i konceptni e-tron koji ga neizravno najavljuje. Kako bi po prilici ovaj automobil mogao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu.

Ispočetka će R4 biti dostupan s Audijevim 2-litrenim 5-cilindričnim turbo motorom snage oko 400 KS, no kasnije bi se na tržištu trebale pojaviti hibridna, a vjerojatno i dizelska izvedba. Sve bi trebale imati i pogon na sva četiri kotača. Hibridna izvedba će imati isključivi električni pogon na prednje kotače, dakako na kraćim relacijama između 50 i 100 km.

U ponudi će se ovaj model smjestiti između TT-a i spomenute R8-ice, a na tržištu ga možemo očekivati za otprilike tri do četiri godine. Očekuje se kako će mu se cijena kretati oko 60.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.