Slavna relijaška ljepotica se vratila, a cijena je stravična

JEDAN od najpoznatijih relijaških automobila, pa i automobila uopće, nakon višegodišnjih najava se vratio. Moći će ga kupiti samo odabrani.

Točnije njih petnaestak, koliko će brojiti ova serija svojevrsnog restomoda. U pitanju je Lancia Delta Integrale, ali ju ne nudi Lancia. Iza projekta stoji Automobili Amos, koji je povratak Delte najavio još 2018. godine. 

Delta novog doba je dosljedna originalu, ali uz nekoliko bitnih razlika. Za početak je tu izostanak stražnjih bočnih vrata, a ona posebno bitna je da je karoserija izrađena od karbona. Motor je ostao originalan, ali je nakon brojnih preinaka i modernizacije snaga podignuta na čak 330 KS. Tu je i pogon na sve kotače, kao i ručni petstupanjski mjenjač s obnovljenim diferencijalom s djelomičnim proklizavanjem. Automobil teži odličnih 1250 kg.

Poput prave Delte, i Futuristica izvedba dobiva Martini trkaći finiš, a točka na i su EvoCorse turbofan naplatci.  Automobil je jednako privlačan iznutra. Čista klasika podrazumijeva Recaro sjedala, puno alkantare i Overboost tipku s oznakom rakete. 

I sada jedna nevjerojatna informacija. Automobili Amos su ovaj automobil nudili po cijeni od oko 350.000 eura. Ovaj primjerak je u ponudi Prestige Imports po cijeni od čak 649.950. Pa neka netko kaže da se ne isplati ulagati u automobile. 

 

Saving the Manuals with Rally Reborn. New arrival: 1989 Lancia Delta Integrale "Futurista 01" by Automobili Amos in...

Objavljuje Prestige Imports MiamiPonedjeljak, 25. travnja 2022.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.