Šef robotaksi tvrtke dao ostavku i dopustio radnicima prodaju udjela

Foto: Cruise

MNOGI će reći kako je, sudeći po posljednjim događanjima, ovakav epilog bio očekivan.

Kyle Vogt, predsjednik nezavisne autokompanije Cruise i suosnivač popularne platforme za livestreaming Twitch, dao je ostavku nakon što je Cruise bio primoran obustaviti posao. 

Naime, nakon niza incidenata Cruiseova vozila su dobila zabranu prometovanja u Kaliforniji, a tvrtka je potom samoinicijativno povukla svoje robotaksije u Phoenixu, Houstonu, Austinu, Dallasu i Miamiju. Automobili bez vozača su u svakodnevnom prometu provodili testiranja i pritom nerijetko upadali u probleme. 

 

Posebno posljednjih mjeseci, kad su Cruiseovi robotaksiji prouzročili niz zastoja i nekoliko nesreća, navukavši pritom na sebe bijes drugih sudionika u prometu. Splet nepovoljnih okolnosti doveo je do toga da je Vogt podnio ostavku. Pritom je iza sebe ostavio optimističnu poruku u kojoj kaže kako je "Cruise tek počeo i da vjeruje da kompaniju čeka sjajna budućnost".

Podsjetimo Kyle Vogt je jedan od suosnivača kompanije iz 2013. godine, a potkraj prošle godine je drugi put zasjeo na mjesto čelnog čovjeka tvrtke, nakon odlaska GM-ovog šefa Dana Ammana. 

Vogt je u internoj poruci radnicima, koju je otkrio Reuters, bio nešto izravniji. "Kao prvi čovjek, preuzimam odgovornost za situaciju u kojoj se Cruise danas nalazi", napisao je u e-poruci "Nema isprika i nema dobroga u onome što se dogodilo. Moramo udvostručiti sigurnost, transparentnost i angažman zajednice."

Ranije je otkriveno kako je Vogt dopustio nekim radnicima prodaju dijela svojeg udjela u tvrtki, a sve kako bi podmirili porezne obveze, prenosi Auto News.

Ulogu predsjednika Cruisea sada će zajedno obavljati Mo Elshenawy i Craig Glidden.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.