Rinspeed UC? nudi novi pogled na gradski prijevoz

OSEBUJNI švicarski tuner je upravo najavio dolazak još jedne studije. Ovaj put je riječ o malenom, strujom pokretanom modelu UC? koji će biti predstavljen na ženevskom auto salonu sljedećeg proljeća.

UC stoji za Urban Commuter?, ali i za You See? te predstavlja još jedno inovativno rješenje Rinspeedovog šefa Franka Rinderknechta za eco-friendly prometovanje u budućnosti. Prema Rinderknechtovim riječima ovaj automobil predstavlja "inteligentnu mješavinu individualnog i javnog prijevoza, koja treba ukazati na novu definiciju mobilnosti"

Pitate se pa što je to novo s ovim modelom. Pa za sada ne puno. Naime, ovaj automobil u dužinu mjeri svega 2,5 metara i s njim je probijanje kroz zagušene ulice i pronalazak parkirnog mjesta u većem gradu svakako jednostavnije. Električni pogonski sklop omogućuje autonomiju od oko 120 km i s njim ovaj automobil može ubrzati do najveće brzine od 110 km/h. Recimo još i kako se njime umjesto klasičnog upravljača, upravlja joystickom.

Ona revolucionarna ideja je upravo to, samo ideja. Naime, Rinderknecht je zamislio kako bi se u budućnosti ovi automobili na međugradskim linijama mogli prevoziti posebnim vlakovima, a u priču su uključene i posebne mobilne stanice za punjenje električnom energijom koju bi vozač mogao naručiti preko Interneta iz samog automobila.

Iako su ekstravagantni Rinspeedovi uradci do sada uglavnom bili samo odličan PR za "klasični" tuning posao, Rinderknecht je izjavio kako bi se ovaj automobil mogao naći u serijskoj proizvodnji te da se pregovori već vode s nekoliko proizvođača. Koliko bi u tom slučaju ostalo od "integracije javnog i individualnog prijevoza" ostaje nam da saznamo u budućnosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.