Rimčev C_Two ima američki debi u društvu auto elite

Foto: Rimac Automobili

I OVE će godine Rimac Automobili gostovati na automobilskom tjednu u Montereyu, u odabranom društvu najekskluzivnijih automobila svijeta.

Kalifornijski Monterey je u kolovozu centar autosvijeta sa svojim automobilskim tjednom u kojem će se održati niz događaja, a među njima i Pebble Beach Concours d'Elegance, izložba najljepših automobila svijeta. Na ovom događaju se za cijenu ne pita, bilo da govorimo o izlošcima, ili pak cijeni noćenja i ulaznici. Sve odiše ekskluzivnošću, pa je velika stvar imati s čime nastupiti na ovom svojevrsnom izboru ljepote.

Rimac je u Montereyu već gostovao sa svojim prvim modelom, a sada dolazi s novitetom prikazanim ove godine u Ženevi. Model je to koji je ove godine itekako uzburkao javnost svojim izvanserijskim karakteristikama, zapečativši Hrvatsku na automobilskom globusu, i to kad govorimo o najzahtjevnijem segmentu hipersportskih automobila.

Segment je to koji najbolje karakterizira "bez limita" karakteristike, a C_Two to jako dobro odrađuje. Osim što je izgledom uzrokovao "halo" efekt, njegov supersnažni elektropogon od 1.914 KS svrstao ga je u red najbržih automobila svijeta. Jedini je elektrobolid koji prema službenim informacijama spaja visoko učinkovite performanse s autonomijom pa tako bolje ubrzava od Tesle Roadstera, vozi preko 410 km/h i ima "pristojnu" autonomiju od preko 600 km.

Rimcu kao da nije sve to bilo dovoljno pa je rukavicu još jednom bacio Tesli i cjelokupnoj autoindustriji najavom najnaprednijeg sustava autonomne vožnje. I u tome je izgleda uspio jer je Krešo Ćorić, voditelj prodaje, rekao kako je u prva tri tjedna model rasprodan.

A da stvar dodatno začine u Rimac Automobilima su najavili i dolazak Concepta_One. Oni će gostovati u okviru manifestacije Quail, A Motorsports Gathering, u kojem sudjeluje automobilska elita, nudeći se u ležernoj atmosferi piknika na golf terenu odabranim klijentima. 

Nema sumnje kako će Rimac i njegov C_Two na kalifornijskom suncu izazvati veliki interes, čak i u tako visoko profiliranom društvu najposebnijih Ferrarija, Porschea, Mercedesa i sličnih automobilskih dragulja.   

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.