Prvi pogled u kabinu najboljeg hipersportskog automobila

Foto: Aston Martin/Instagram

VEĆINA će se složiti kako se radi o jednom od najiščekivanijih automobila ovog milenija.

A mnogi će se složiti kako trenutno bolji auto ne postoji. McLaren i AMG su na dobrom putu sa svojim bolidima, no ono što Aston Martin radi s Red Bullom ipak izaziva najveći interes. U Astonu to jako dobro znaju, pa informacije puštaju na kapaljku, a sve kako bi izvukli marketinški maksimum.

A jedan od puteva uspjeha su društvene mreže, pa su tako najnovije fotografije Valkyre osvanule na službenom Instagram profilu. Osim pogleda na dvobojni eksterijer bolida Aston je omogućio dosad najbolji uvid u kabinu.

Naravno, karbon i alkanatara dominiraju, ali u oči ipak prvi upada F1 upravljač sa svim za vožnju bitnim kontrolama i info zaslonom. Vozaču su na raspolaganju još dva zaslona, ali i pozicija sjedenja koja pruža optimalan osjećaj u vožnji.

I da, Cosworthov 6.5 V12 će kao najjači atmosferski motor u serijskom automobilu ispaljivati oko 1.150 KS. A njemu će se pridružiti KERS sustav s potpisom Rimca. Prvi prototip na ceste dolazi prije Božića, a potom u prodaju kreće cijela serija od svega 150 primjeraka. U stvari, cijela naklada uključujući i 25 trkaćih primjeraka je rasprodana po početnoj cijeni od 3 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.