Prodaje se rijetki Pagani Huayra Roadster, prešao samo 437 kilometara

Foto: Pagani Beverly Hills

PAGANI HUAYRA ROADSTEAR smatra se veoma rijetkim sportskim automobilom. 

Na svijetu postoji svega 100 primjeraka, ali primjerak koji se trenutno prodaje u SAD-u zbog svoje je boje još posebniji. 

Naime, automobil prodaje američki distributer Pagani Beverly Hills. Proizveden je 2018. godine, kad je i lakiran u "izuzetno rijetku" mat crnu boju Grigio Opaco. 

Dramatični dizajn Huayre naglašavaju brojne sjajne karbonske komponente koje krase prelijepu karoseriju, a one uključuju prednji spliter, aktivne zračne kočnice na prednjem i stražnjem poklopcu, bočne retrovizore i stražnji difuzor.

Trenutna cijena nije poznata

Unutrašnjost je presvučena kombinacijom crne i bijele kože. Automobil je prešao svega 437 kilometara te je u tvorničkom stanju. Radi se o 92. primjerku koji je sišao s proizvodne trake, a koji pokreće 6,0-litarski twin-turbo V12 motor koji razvija 754 KS i 1000 Nm okretnog momenta, a čija se snaga prenosi na stražnje kotače putem automatiziranog ručnog mjenjača sa sedam brzina.

Za ubrzanje od 0 do 100 km/h potrebne su samo tri sekunde, a maksimalna brzina iznosi 338 km/h. Kada je bio nov, automobil je koštao 2,6 milijuna dolara.

Ovaj model je lakši od standardnog Roadstera, a ograničen je na svega 40 primjeraka. Trenutna cijena nije poznata. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.