Prodaje se Ferrari F40 čiji je vlasnik bio Alain Prost

Screenshot: RM Sotheby's

KULTNI Ferrari je imao slavnog vlasnika, a to znači samo jedno - drastično povećanje cijene.

Ferrari F40 je sam po sebi automobil koji paše svakoj kolekciji. Nećemo pretjerivati kad kažemo da se radi o jednom od najpoznatijih sportskih automobila u cjelokupnoj automobilskoj povijesti.

Primjerak koji ima serijski broj 83249 je bio u vlasništvu slavnog pilota Formule 1. Prost ga je kupio krajem 1989., nakon što je stigao u Ferrari i potom sezonu završio na drugom mjestu. Bolji poznavatelji se prisjećaju Sennine osvete iz Japana za godinu prije kad se Prost sudario sa Sennom i prouzročio njegovu diskvalifikaciju.

Vratimo se mi na Ferrari. Prost ga nije dugo imao u svom vlasništvu. Automobil navodno nije uopće vozio, nego ga je prodao dalje. Sljedeći vlasnik Graham de Zille vozio ga je britanskim cestama, a potom je auto promijenio nekoliko vlasnika. Automobil je servisiran 2019. godine u Francuskoj, gdje se i sada nalazi.

>> Opis automobil ai galeriju fotografija možete vidjeti ovdje.

F40 je do sada nakupio nešto manje od 5000 km, a očekuje se kako će za njim vladati velik interes kad se pojavi na aukciji ovog mjeseca. S obzirom na to da je jedan drugi F40 ranije ove godine prodan za 2.15 milijuna dolara, ovaj bi primjerak lako mogao postići osjetno višu cijenu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.