Procurile prve slike nove CL klase

OVAJ će facelift pored minimalnih dizajnerskih izmjena te novih motora donijeti i novo ime. Ubuduće se neće raditi o CL-u, već o S klasi Coupe.

Riječ je o usklađivanju s ranije donijetim odlukama o promjeni nomenklature, pa će tako najveći Mercedesov coupe sada i imenom biti "uparen" s najvećom limuzinom.

Što se vanjskog izgleda tiče, na priloženim, i do sada jedine dvije slike se može vidjeti nova maska motora, redizajnirana svjetla te u njima nova LED dnevnu rasvjeta. Pretpostavljamo kako će slične promjene zahvatiti i stražnji kraj automobila, a minimalne izmjene se očekuju i u putničkoj kabini.

Kod motora su novosti nešto veće. Naime, ulazni bi model u budućnosti trebao pokretati 4,7-litreni bi-turbo V8 snage 440 KS, a dosadašnji će CL63, a sada vjerojatno S63 Coupe AMG pokretati novi 5,5-litreni bi-turbo V8. Ovaj će motor doći u dvije "jakosne" verzije. Prva će razvijati snagu od 550 KS, a druga od 580 KS. S65 Coupe bi trebao zadržati postojeći bi-turbo V12.

Dolazak osvježenog stuttgartskog coupea na tržište se očekuje do kraja ove godine, a prvi bi javni nastup trebao odraditi u Parizu početkom listopada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.