Predstavljena nova Mazda6

U SKLADU s najavama Mazda je na moskovskom auto salonu predstavila novu generaciju modela 6. Radi se o automobilu zasnovanom oko SkyActiv tehnologije čiji je prvenstveni cilj u smanjiti potrošnju goriva uz zadržavanje optimalne vozne dinamike.

Da je riječ o u potpunosti novom modelu potvrđuje već i izgled samog modela koji je u velikoj mjeri inspiriran konceptnim modelom Takeri i tzv. dizajnerskim jezikom Kodo. Interijer slijedi sličnu filozofiju funkcionalnosti i jednostavnosti, a i dalje je riječ o prepoznatljivoj unutrašnjosti s bogatijom opremom i, prema tvrdnjama proizvođača, većom kvalitetom izrade.

Putnički bi prostor trebao ponuditi više prostora i još bolju udbnost. Dimenzije nove Mazde6 iznose 4.865/1.840/1.450 mm, dok je međuosovinski razmak 2.830 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 483 l.

Za sada su službeno najavljena samo dva benzinska SkyActiv-G motora obujma 2,0 i 2,5-litara. Prvi razvija snagu od 150 KS (110 kW), a drugi od 192 KS (141 kW). Slabiji je dostupan s ručnim SkyActiv-MT te opcijskim automatskim SkyActiv-Drive prijenosom, koji je kod snažnijeg motora dio standardne opreme.

Oba mjenjača imaju 6-stupnjeva prijenosa. Ovisno o izvedbi nova će Mazda6 biti opremljena i-Eloop (Intelligent Energy Loop) sustavom regenerativnog kočenja s kojim bi se potrošnja goriva trebala smanjiti za oko 10%.

Sve navedeno vezano uz tehničke podatke odnosi se na rusko tržište, a izvedba namijenjena europskim, pa tako i našem tržištu će biti predstavljena idućeg mjeseca u Parizu. Tada bi trebali doznati više o ovom automobilu koji bi u svom segmentu trebao ponoviti uspjeh prethodnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.