Povratak Mazde RX-7

NASLJEDNIK modela RX-8 nosi ime legendarnog prethodnika, a pogonit će ga posljednja generacija rotacijskog Wankel motora.

Iako bi logični slijed upućivao na to da će RX-8 naslijediti RX-9, Mazda se odlučila evocirati uspomene na legendarni RX-7 s pogonom na stražnje kotače. Potonji se u različitim formama proizvodio od 1978. pa sve do 2002. i u tom vremenu stekao veliki broj poklonika.

Novi RX-7 će biti sportski coupe s troja vrata u koji će se može smjestit dva putnika, a pokretat će ga najnovija izvedba rotacijskog motora s turbopunjačem. Riječ je o 1,6-litrenom motoru službenog naziva Renesis 16X Wankel, prvotno predstavljenom 2007. u konceptnom Takaiju.

Vjeruje se kako bi ovaj motor mogao razvijati preko 300 KS, što znači kako bi RX-7 trebao biti znatno dinamičniji od modela RX-8. Razlog daljnjeg zadržavanja rotacijskog motora dijelom leži i u činjenici kako je to jedini model na tržištu s takvim motorom što svakako privlači određeni broj kupaca.

U prilog odličnim voznim svojstvima ide i najava iznimno male mase automobila, pa neki izvori tvrde i kako će se ista kretati oko 1.150 kg, što je uistinu perolaka kategorija u današnjem svijetu auto-industrije.

Kako bi novi model mogao izgledati možete vidjeti na priloženom renderu, a prema sadašnjim informacijama produkcijski bi se model na tržištu trebao pojaviti 2011.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.