Potražnja veća od proizvodnje: Ova Kia je osvojila Ameriku

Foto: Kia

NAJVEĆI i najluksuzniji korejski SUV možda je i najveće tržišno iznenađenje prošle godine. 

Bar kad je u pitanju Amerika, gdje najveća Kia ruši sve rekorde. Prodaja je toliko dobra da su nadmašena i najoptimističnija predviđanja samog proizvođača. Govorimo o modelu Telluride koji je još 2016. godine u konceptnom izdanju izazvao velik interes. Prodaje se od prošle godine, a samo u SAD-u je prodano 58.860 primjeraka ovog, prema tamošnjim mjerilima, mid-size SUV-a. 

Kia je stoga odlučila napraviti promjene u poslovanju i nauštrb nekih drugih ulaganja ići s povećanjem proizvodnih kapaciteta modela. Tako je plan ove godine proizvesti čak 100.000 primjeraka, a to bi moglo korejsku kompaniju dovesti do granice od tri milijuna proizvedenih primjeraka u ovoj godini. 

Pritom imajte na umu da Telluride nije jeftin. Štoviše, cijena će mu se još i povećati za 275 USD čime bi startna cijena prešla granicu od 33.000 USD. Također, na tržište će stići i pravi šminker u X-Line izdanju, s karoserijskim nadogradnjama, 20-colnim naplatcima i ponekim ekskluzivnim detaljem. 

Ponovimo, ispod poklopca je 3.8 V6 atmosferac s 291 KS i 365 Nm. Uparen s osam-stupanjskom automatikom ima 100 km/h za 7,5 sekundi. I da, osam sjedala je dio standardne opreme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.