Pogledajte kako robot testira Akrapovičeve auspuhe

Screenshot: YouTube

ROBOT sudjeluje u testovima izdržljivosti, a posao odrađuje odlično.

Ime mu je Durability Dyno i kao većina robota dobiva ulogu da zamjeni ljude u dugotrajnim, monotonim poslovima koji traže visok stupanj koncentracije, ali i poslovima u kojima su uvjeti takvi da bi mogli naškoditi ljudskom zdravlju. Višesatna vožnja motora na valjcima uz buku sportskog ispušnog sustava tu navodno spada.

Svjetski poznat proizvođač ispušnih sustava Akrapovič koristi robota u testovima izdržljivosti svojih proizvoda. Robot tako ne stišće samo gas nego i mijenja brzine, turira i koči, a sve u skladu s testnom procedurom. I tako tisućama kilometara. Nema pauze niti za dolijevanje goriva, ono se odrađuje u vožnji zahvaljujući automatskom sustavu. I da, Kawasaki z900 RS zvuči odlično.

U Akrapoviču su i prije testirali svoje sustave. Radilo se to na stazi, gdje su bili ograničeni vremenom i ljudskim faktorom. Sada pak mogu testirati neprekidno satima, pa i danima. 

Inače, ovo nije prvi slučaj da robot sjedne za upravljač motocikla. Yamaha je tako prije nekoliko godina predstavila humanoidnog robota koji u potpunosti samostalno vozi motocikl.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.