Pogledajte električni retro bolid iz Kalašnjikova

AUTORI su najpopularnije automatske puške, a sada predstavljaju i zanimljivi električni koncept.

Nakon kalašnjikova stiže još jedan hit proizvod iz Rusije. To nije ovaj auto, već neki novi proizvodi predstavljeni na sajmu vojne tehnike u Kubinki. No mi ćemo se ipak pozabaviti ovim retro karavanom koji nosi ime CV-1, a osnovu uzima od legendarnog ruskog automobila, modela IZH-21252, koji se proizvodio četvrt stoljeća, sve do 1997. godine.

O autu se malo zna. Sprijeda 6 LED svjetala, zatamnjena stakla i baterije kapaciteta respektabilnih 90 kWh. Na 100 km/h stiže za oko 6 sekundi, a autonomija mu je oko 350 km.

 

I sada ono najbolje, u Kalašnjikovu imaju ozbiljne namjere o proizvodnji, a pritom na listu mogućih rivala za odstrel na prvo mjesto stavljaju upravo Teslu. "Govorimo o natjecanju s Teslom, jer je zasad to uspješan projekt u svijetu električnih automobila“, objašnjava glasnogovornica tvrtke Sofija Ivanova. Ova izjava naišla je na mnoge komentare na društvenim mrežama, a među njima je mnoštvo Amera koji se sprdaju s idejom da bi netko mogao ugroziti Teslu. Očito zaboravljaju da su ponekad najjednostavnija rješenja najbolja, a AK-47 se već dokazao protiv svega ostalog, pa i američkog pješačkog oružja. Stoga priče o revolucionarnim tehnološkim rješenjima ispod neuglednog lima ne treba odbacivati kao neosnovane. Uostalom, njihova električna prometala već su koristile snage reda tijekom održavanja Svjetskog nogometnog prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.