Pininfarina B95 s Rimčevim pogonom je prvi električni hipersportski speedster

Foto: Pininfarina

NOVI model debitira na Automobilskom tjednu u Montereyu, a već je ponuđen svim zainteresiranima. 

Za razliku od Battiste koja je poput Nevere službeno limitirana na 150 primjeraka, B95 će biti osjetno rjeđi s planiranom serijom od svega 10 primjeraka. Ekskluzivniji status i daleko zanimljiviji izgled odrazili su se i na cijenu, koja je otprilike dvostruko veća i iznosi 4.4 milijuna eura. 

Otprilike sličan recept napravio je Bugatti s modelom Mistral pa se sad mnogi pitaju ima li i Rimac snage ponuditi nešto slično. Vremena ima  jer prve isporuke ovog modela očekuju se tek 2025. godine.

Vratimo se mi na Pininfarinu. Oznaka modela je B 95, gdje broj označava skoru 95. godišnjicu tvrtke, a B stoji za Barchetta. S mehaničke strane nema novina pa samo enciklopedijski možemo ponoviti poznato: baterija 120 kWh, četiri elektromotora, ukupna snaga 1400 kW. 

Puno zanimljiviji je vizualni doživljaj. Uklonjen je krov, ali i vjetrobran te je automobil dobio brojne futurističke elemente. Izloženi primjerak izveden je u jedinstvenoj dvobojnoj kombinaciji, a tek pogled u kabinu otkriva trkaće gene, ali i bogatu povijest talijanske škole dizajna. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.