Ovo je Svjetski auto godine

Foto: Hyundai, Citroen

IAKO su mnogi očekivali da će Hyundai još jednom osvojiti titulu Svjetskog automobila godine, malo tko je mogao naslutiti da će posao odraditi tako premoćno.

Najvažniju od podijeljenih nagrada, onu za Svjetski automobil godine, osvojio je Hyundai Ioniq 6. Električna limuzina inovativnog dizajna logično je pobijedila i u izboru za Svjetski električni auto godine, a istu je nagradu dobila i za dizajn.

"Oduševljeni smo što smo dvije godine zaredom primili ovu prestižnu nagradu koja prepoznaje ogromne talente i neumoljive napore svih u Hyundai Motor Companyju da na tržište stave električna vozila poput Ioniqa 6", rekao je Jaehoon Chang, predsjednik i izvršni direktor te tvrtke.

I tu ne staje uspjeh Korejaca. Naime, Hyundaijev partner Kia je s tehnološkim blizancem, modelom EV6 GT, osvojila nagradu za Svjetski sportski auto godine.

Kad se sve zbroji, Hyundai nije pobijedio samo u dva segmenta: najbolji svjetski luksuzni auto je Lucid Air, a titulu Svjetskog gradskog automobila osvojio je Citroen C3.

Podsjetimo, Hyundai je trostruku krunu osvojio i prošle godine, i to modelom Ioniq 5. Očito je Hyundai na pravom putu sa svojom električnom divizijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.