Ovo je prva benzinska postaja koja više ne prodaje benzin

Foto: Maryland Energy Administration

OVO je dosad najslikovitiji primjer uzbudljivih novosti u cestovnom prijevozu.

Fosilna goriva definitivno više nisu u modi, čak i kad je Amerika u pitanju. Konačno smo dočekali i to da jedna benzinska postaja u potpunosti izmijeni asortiman. Nakon prijelaznih rješenja koja uključuju širenje ponude uslugom punjenja električnih automobila konačno imamo i jednu postaju koja je odlučila u potpunosti izbaciti iz ponude klasičnu uslugu točenja fosilnih goriva.

Postaja RS Automotive smještena  u Takoma Parku u Marylandu je nakon 61 godine neprekidnog rada odlučila prestati pružati uslugu točenja goriva. Spremnici goriva su iskopani i uklonjeni, a klasični ormari s brojačima i pištoljima za punjenje električnim ormarima s ispravljačima i "utikačima", dakako prije otvorenja prekriveni zelenim ceradama. Privremeno, dok se ne uklone i zamijene novim instalacijama.

Zamjena oktana kilovatima još uvijek nije najpametniji poslovni potez, svjestan je vlasnik Depeswar Doley, koji je za CNBC izjavio kako se zbog ove odluke sigurno neće obogatiti. Pritom naglašava kako je ionako bio izuzetno nezadovoljan poslovanjem s naftnim kompanijama, koje su postavile brojna ograničenja i smanjile podršku svojim klijentima. I upravo mu se tada obratio Electric Vehicle Institute, koji je uspio nagovoriti vlasnika na prelazak na struju, ali i osigurati 786.000 dolara za radove.

Četiri pumpe će ustupiti mjesto za četiri punjača, svaki snage čak 200 kW. Prevedeno to znači da će se električni automobili moći napuniti za najviše pola sata. Stoga ne čudi što je prostor već proširen trgovinom s pićem i grickalicama. U Marylandu je registrirana oko 21.000 električnih vozila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.